Verschil tussen interieuradvies, ontwerp en styling

Lichte woonkamer
Lichte woonkamer

Het verschil tussen interieuradvies, ontwerp en styling is vaak niet duidelijk. Of wordt advies, ontwerp en styling gezien als hetzelfde. Wat zijn nu precies de verschillen? En bij welke uitdagingen past welke vorm van hulp voor jouw interieur? Een antwoord op deze vragen vind je hieronder.

 

Interieuradvies

Interieuradvies zegt eigenlijk al genoeg. Bij interieuradvies wordt er geadviseerd over een bepaald onderdeel in het interieur. Dit kunnen kleuren zijn, verlichting, meubels, gordijnen, een keuken, een vloer, etc. Interieuradvies is dan ook voornamelijk geschikt voor de wat kleinere interieurvragen. Een uitdaging dat goed past binnen interieuradvies is bijvoorbeeld ook het creëren van sfeervol interieur. Met moodboards en kleuren kan de sfeer voor het interieur worden uitgewerkt. De moodboards dienen als basis en houvast bij het aanschaffen van meubels, verf/behang, een vloer, etc.

Woonkamer interieur

Woonkamer interieur

Interieurontwerp

Interieurontwerp gaat wat verder dan enkel een advies. Bij een ontwerp begint het vaak met een lege ruimte. Dit kan een nieuwbouw of verbouwproject zijn. Meestal begint het met het bepalen van sfeer door middel van moodboards. Dit is puur ter inspiratie voor de het interieur, kleur en materialen. Vervolgens wordt er een 2D of 3D indelingsplan gemaakt om de ruimte(s) daadwerkelijk vorm te geven. De volgende stap is vaak een verlichtings- en elektraplan om op basis van de indeling ervoor te zorgen dat de licht en stroompunten op de juiste plek komen. Bij een interieurontwerp wordt er dan ook meer samengewerkt met architecten en/of aannemers. Het uiteindelijke doel van een interieurontwerp is om stapsgewijs van niets tot een prachtig interieur te komen dat volledig aansluit op je smaak en wensen.

 

Interieurstyling

Interieurstyling gaat meer om de “finishing touch”. Vaak is het interieur in grote lijnen al klaar, maar mist er nog net wat sfeer of een beetje pit. Door middel van accessoires, vloerkleden, etc. wordt er nog meer eenheid in het interieur gecreëerd. Ben je dus al gelukkig met je interieur, maar heb je het gevoel dat er nog net iets meer uit te halen valt?  Ga dan op zoek naar hulp in de vorm van interieurstyling.

 

Wil je graag hulp bij het creëren een nieuw interieur? Livaun geeft interieuradvies in Harderwijk en helpt je graag met jouw interieur uitdagingen.

Dit vind je misschien ook leuk...