Retro woonstijl

Retro heeft een herkenbaar en 'knusse' uitstraling
Retro heeft een herkenbaar en 'knusse' uitstraling
Retro is in toenemende mate populair aan het worden. Deze stijl waarin men zich laat inspireren door vroegere stijlen vind je terug in onder anderen woonstijlen. Wat de kenmerken zijn van een retro woonstijl? Lees hieronder meer daarover!

Kenmerken retro woonstijl

Hoe zorg je ervoor dat je een retro woonstijl maakt? Enkele kenmerken van een retro woonstijl zijn terug te vinden in meubels met ronde hoeken en plastic meubelen. Andere kenmerken van een retro woonstijl zijn:

  • meubels van teakhout
  • vloeren van eikenhout in een motief van visgraat
  • kleuren geel, oranje en bruin
  • veel cactussen of vetplanten
  • uitgesproken motieven op servies

Daarnaast tref je ook kleuren zoals mosterd- of goudgeel en olijfgroen aan in de retro stijl. De poten van retro meubels zijn gewoonlijk wat iel.

Retro lampen

Waar moet een lamp aan voldoen om tot de retro woonstijl te horen? Wanneer je op zoek bent naar retro lampen dan zit je tegenwoordig snel bij mooie websites die deze online verkopen. Je herkent de retro lamp aan bolle lampenkappen en koperen poten. Je hebt retro lampen met kristallen bollen en met opvallende grafische ontwerpen. Je maakt met de retro lamp een reis terug in de tijd. Je kunt een retrolamp in materialen kopen als papier, aluminium en koper. Ook metalen lampen vind je bij de retrolamp.

 

Laat je inspireren om je woning retro in te richten

Retro accessoires

Vind je de meubels in retro stijl niet passen bij je woonstijl, maar wil je er toch retro in verwerken? Dan kun je kiezen voor retro accessoires. Daarmee krijgt je woonstijl snel en eenvoudig een sfeer van vroeger. Denk daarbij aan een ronde retro spiegel, flip klok, wonderball met of zonder glitters en retro bloemenvaas. Andere retro accessoires zijn:

  • kandelaars in retro stijl
  • cactussen ontwerpen in verschillende accessoires
  • retro fotolijsten
  • retro design kussens

 

Historisch verleden in retro stijl terug te vinden

De jaren vijftig, zestig en zeventig liggen al een tijd achter ons. Toch is de woonstijl vanuit die jaren gecombineerd terug te vinden in onze tegenwoordige retro stijl. Meubelontwerpen, retro behang en kunstwerken sieren het interieur met uitgesproken motieven en kleuren. Pop-art posters komen tot hun recht in de retro woonstijl. Je kunt online genoeg inspiratie opdoen wat betreft retro woonstijl. Je kunt rondneuzen in tweedehandszaken voor retro meubelen en accessoires en deze opknappen. Vrolijke kleuren en typische ontwerpen horen bij de retro woonstijl. Felle kleuren geel en oranje gecombineerd met sobere kleuren als (donker) bruin of zwart. Retro kun je uitstekend combineren met moderne of klassieke woonstijlen. Leef je uit in de retro woonstijl, haal het verleden naar het heden.

Dit vind je misschien ook leuk...