De specialiteiten van fysiotherapie

Fysiobehandeling

Ons lichaam bestaat uit de complexe spieren, gewrichten en botten. Je kunt je lichaam gebruiken om te lopen, rennen, zitten en je dagelijkse activiteiten te doen. Er is altijd een kans op blessures en spierklachten. In dit geval moet je fysiotherapie in Oss krijgen. Fysiotherapie helpt je allerlei lichamelijke klachten te voorkomen en op te lossen. De ervaren therapeut kan je klachten oplossen door middel van een reeks behandelingen. Als gevolg hiervan kun je van rugpijn, nekpijn of spierletsel afkomen. Ter informatie, fysiotherapie bestaat uit verschillende specialismen. Zo kan je bijvoorbeeld terecht voor kinderfysiotherapie en algemene fysiotherapie. Hier is de gedetailleerde informatie met betrekking tot deze specialiteiten.

Wat is Kinderfysiotherapie?

De meeste kinderen zijn erg actief. Ze kunnen elke dag rennen, springen, rollen, zwemmen of fietsen. Helaas kunnen sommige kinderen problemen hebben met hun motorische ontwikkeling. Daardoor kunnen ze niet bewegen zoals andere kinderen. De kinderen die geen fysieke activiteiten kunnen doen zoals andere kinderen, kunnen problemen veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen verminderen. Het kan ook enkele gezondheidsproblemen veroorzaken. Dus als je kinderen pijnklachten of motorische ontwikkelingsproblemen hebben, moet je ze zo snel mogelijk naar een fysiotherapeut brengen. Kinderfysiotherapie is gunstig voor baby’s met afgeplatte hoofden, onhandige kinderen, tenenlopers en kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen. Bovendien is deze therapie ook goed voor kinderen met houdingsafwijkingen, ademhalingsproblemen, spierziektes, hoofdpijnklachten en overgewicht.

Een fysiobehandeling

Een fysiobehandeling

Wat is Algemene fysiotherapie?

Lange tijd op kantoor zitten kan rugpijn en nekpijn veroorzaken. Om deze problemen te verhelpen heb je hulp nodig van een ervaren fysiotherapeut. De therapeuten kunnen ook eventuele blessures tijdens het sporten oplossen. Zij kunnen iedereen helpen met mobiliteitsklachten na een ongeval en operatie. Ze kunnen je helpen om in de toekomst normaal te bewegen zonder verdere symptomen te ervaren. Bezoek een fysiotherapeut als je last heeft van pijn in je spieren, gewrichten, banden en pezen. Daarnaast kan fysiotherapie eventuele klachten met betrekking tot bewegingsbeperking, krachtsvermindering, gewrichtszwelling en stijfheid verminderen. Wanneer je bewegingsproblemen wilt aanpakken, dien je hulp te zoeken bij een betrouwbare fysiotherapeut.

Dit vind je misschien ook leuk...