Hoe optimaal relaxen in de woonkamer

woonkamer opnieuw inrichten

Het moeilijke aan een huis inrichten is dat het gene wat het mooiste is, bij lange na niet altijd het lekkerst zit. Met name echte design meubelen hebben er een handje van om vrij oncomfortabel te zijn. Zo heb ik zelf jarenlang al mijn gasten laten lijden in prachtige Deense ontwerpen. Pas recentelijk kwam ik tot de conclusie dat een beetje comfort misschien ook wel heel belangrijk is. Gelukkig schijnt het de laatste jaren ook steeds hipper te zijn om vooral lekker comfortabel te zijn. Joggingpakken zijn ineens overal te zien in het straatbeeld, ook bij de meest hippe vrouwen en mannen en zelfs Crocs schijnen een comeback gemaakt te hebben. Het leek mij dan ook alleen maar logisch dat ook mijn woonkamer wat comfortabeler mag worden. In dit blog neem ik jullie mee door mijn reis naar comfort. 

De beste meubels voor de fijnste luxe 

Het begon allemaal met een bank. Ik heb lange tijd een mooie, hoge leren bank gehad. Het was een prachtige exemplaar, maar vrijwel onmogelijk om lekker op te hangen. Daarom ben ik nu toch voor een hoekbank gegaan, waar ik lekker languit op kan liggen met mijn gezicht richting de televisie. Ook de mooie stoelen die ik had zijn vervangen. Waar iedereen eerst in een onhandige houding, heel laag bij de grond zat, heb ik een nieuwe stoel gehaald. Online gingen wij relaxzetels kopen. Voor een lage prijs, de hoogste kwaliteit. Nu kan iedereen lekker achterover hangen in een prachtige stoel. Want blijkbaar staat relax bij lange na niet altijd gelijk aan lelijk. Mijn chique perzisch tapijt is vervangen door een heerlijk pluche exemplaar, waar ik bijna op in slaap kan vallen. De onhandige drie kleine bijzettafeltjes werden ingeleverd voor één grote, houten, lange tafel waar ik van alles in kwijt kan, de koffie op kan serveren en daarnaast ook nog eens mijn voeten kan leggen. Voor bij de stoelen heb ik nog een mooie poef gekocht. En ook mijn houten eetkamer stoelen werden vervangen. Nu heb ik heerlijke stoeltjes om in te hangen, van een zachte stof. Er zit zelfs een ingebouwd kussentje in. 

relaxen in de woonkamer

De nieuwste trends in de wereld van de stoelen

Alles bij elkaar ben ik hartstikke tevreden. Alles wat goed betaalbaar, zit heerlijk en staat ook nog eens leuk. Ik moet wel zeggen dat als je jezelf eenmaal in de wereld van comfort hebt gegooid het nog heel moeilijk kan zijn om te kiezen. Vooral op het gebied van stoelen is er een wereld voor mij open gegaan. Blijkbaar heb je van alles. Toen ik op zoek ging naar een stoel om in te relaxen had ik een enigszins ouderwets idee van het soort ligstoel dat mijn vader ook had in mijn hoofd. Zo’n lelijk leer ding waar je met een zwiep aan een hendel ook nog een voetenbankje bij kan toveren. Tegenwoordig komen ook deze dingen in een hip jasje. Daarnaast had je nog iets geweldigs wat mijn zoektocht nog leuker maakte: elektrische relaxzetels. Daarbij hoef je niet handmatig de houding van je stoel aan te passen, maar gebeurt dit elektrisch. Tot slot is het tegenwoordig bij allerlei websites mogelijk om je stoel helemaal zelf samen te stellen. Dan kan je je eigen vorm, kleur en stof bepalen en ook nog eens zelf aangeven of je wilt dat je stoel handmatig of elektrisch bediend kan worden. Zo kan iedereen zijn eigen gemak instellen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...