Wat heb je nodig in je tuin?

tuinbenodigdheden

De zomer komt er weer aan en dat is natuurlijk voor iedereen geweldig nieuws. Warme, zware winterjassen kunnen terug in de kast gehangen worden en handschoenen zijn niet meer nodig. Wandelen en fietsen wordt weer lekker en ook een bezoekje aan het strand kan al weer bijna. Ook voor de bezitters van een tuin betekent deze wisseling van de seizoenen veel. Met ieder nieuw seizoen moet er immers weer anders voor de tuin gezorgd worden. Vooral in de zomer kan het nogal arbeidsinitatief zijn om te zorgen dat alles in leven blijft er mooi uit ziet voor bezoek. In dit blog zal ik jullie enkele tips geven voor een mooie tuin.

Hoe onderhoud je je tuin goed? 

Daarbij is het vooral heel belangrijk om even stil te staan bij hoe je een tuin het beste kan onderhouden. Zoals iedereen weet hebben planten water nodig. Toch is het water geven aan je planten niet altijd even makkelijk. Zo heeft iedere plant een andere hoeveelheid water nodig. Daarnaast is het aan te raden om planten op bepaalde tijden water te geven, het liefst als de zon al onder is omdat ze dan minder snel uitdrogen. Voor de mensen die geen zin hebben dagelijks rond te gaan met een emmer water, zijn er ook andere oplossingen. Zo bestaat er een Gardena sprinklersysteem. Dit zijn sproeiers die zich verstoppen in de grond. Zodra de planten water nodig hebben komen ze omhoog om dit water rond te sproeien. Dergelijk sprinklersysteem zorgt voor een gelijkmatige, zuinige en efficiënte verspreiding van water over je planten. Het gaat daarnaast automatisch, wat jou moeite kan besparen. Het is daarbij mogelijk om verschillende stukken van de tuin op verschillende momenten te besproeien met het variabele programma. Voor wie dit iets te geavanceerd klinkt, zijn er ook allerlei andere Gardena sproeiers. Er zijn verschillende koppen om je tuinslang zuiniger en efficiënter te maken, of cirkelsproeiers die zelf water rond sproeien. Alles bij elkaar wordt het heel makkelijk om je planten te verzorgen. Zorg er echter wel voor dat de juiste planten bij elkaar in de bak staan. Als de ene plant veel meer water nodig heeft dan de ander, wordt het zelfs voor automatische sproeisysteem moeilijk om dat binnen dezelfde bak te verdelen.

wat heb je nodg in de tuin

Hoe zorg je voor de mooiste invulling van jouw tuin?

Bij de verzorging van de tuin is het ook zeer aan te raden om te letten op welke planten je precies samen koopt. Het is altijd goed om ook planten met bloemetjes te kopen. Dit fleurt de tuin op en trekt ook bijen en wespen aan. Deze beestjes zijn zeer goed voor je tuin. Verjaag ze dus vooral niet. Om nog meer leven in de tuin te brengen kan het ook leuk zijn om wat vogelvoer neer te zetten om de vogels aan te trekken. Bovendien kan een goede set tuinmeubels de boel enorm opfleuren en een stuk comfortabeler maken. Wie wil er nou niet in een lekkere loungeset van een zomeravond genieten. Denk daarnaast nog aan een mooie barbecue, of haardvuur om de ervaring nog rijker te maken. Ook hangmatten zijn tegenwoordig heel erg in. Genoeg dus om iedere tuin tot een spektakel te maken. Onthoudt wel altijd dat je, je planten en je meubels goed blijft verzorgen. Kijk voor de beste producten online. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...