Veel voorkomende behandelingen aangeboden door tandartspraktijken

Een behandelkamer

De gezondheid van ons mondstelsel is cruciaal. Schone en witte tanden zijn je troeven. Ze kunnen een mooie glimlach op je gezicht toveren. Bovendien kunnen gezonde tanden ervoor zorgen dat het proces van het kauwen van voedsel goed kan verlopen. Als je gezonde tanden wilt hebben, moet je ze regelmatig poetsen. Ook moet je elke zes maanden een tandarts bezoeken. De tandarts zal je tanden reinigen om ze sterk en glanzend te maken. Toch lijkt een bezoek aan de tandartspraktijk in Nijmegen voor sommige mensen intimiderend. Ze zijn misschien bang voor het zoemende geluid van tandheelkundige instrumenten en voor elk onaangenaam gevoel. Doe het echter rustig aan. De tandartsen kunnen verschillende behandelingen aanbieden om je tanden gezond, schoon en esthetisch te maken. Hier zijn de meest voorkomende behandelingen die je kunt krijgen als je een tandarts bezoekt.

Tanden laten bleken

Sommige mensen gaan naar de tandarts omdat ze kiespijn hebben. Anderen kunnen echter om esthetische redenen een tandartspraktijk bezoeken. Ze willen bijvoorbeeld hun tanden witter maken. Verschillende gewoontes zoals roken en koffie drinken kunnen tandverkleuring veroorzaken. Na een aantal jaren roken zullen je tanden een gelige kleur krijgen. Deze aandoening is niet schadelijk voor je tanden. Het kan echter je zelfvertrouwen verminderen als je moet glimlachen. Om je tanden witter te maken, kan de tandarts je aanraden om een ​​bleekbehandeling te ondergaan. Het bleekproces is eenvoudig en veilig. Je hoeft de bleeklepel alleen ’s nachts op je tanden te dragen. Na een paar uur kun je het uitstellen en je tanden spoelen.

Een tandenbleekbehandeling

Een tandenbleekbehandeling

Orthodontische behandelingen of beugels

Ben je niet zeker van de stand van je gebit? Rommelige tanden kunnen de schoonheid verminderen wanneer je lacht. Deze behandeling kan een lang proces vergen. Je zult echter tevreden zijn met het blijvende resultaat. Het gebruik van een brace is tegenwoordig heel gewoon. Het kan worden gebruikt voor volwassenen en kinderen. Met behulp van een beugel kunnen de scheve tanden rechtgezet worden. Er zijn verschillende soorten beugels. Zo kun je kiezen voor een slotbeugel of buitenboordmotor beugel. De tandarts beoordeelt de staat van het gebit om de juiste beugel te bepalen. Je moet de beugel enkele maanden dragen. Na het gewenste resultaat zal de tandarts de beugel verwijderen. Nu kun je prachtig lachen met nette tanden.

Dit vind je misschien ook leuk...