Geniet van meer licht en ruimte door een dakkapel

klusjesman inschakelen

Je woont in een nieuwe woning van twee verdiepingen ‒ dat is wat op papier staat ‒ in werkelijkheid heb je een woning van anderhalve verdieping. De slaap- en badkamers bevinden zich onder een schuin dak op de tweede verdieping, hierdoor heb veel minder bruikbare woonruimte tot je beschikking. Hoewel de bouw van het huis schitterend is, kun je boven in een groot gedeelte gewoon niet rechtop staan.

Het overgrote deel van de tweede verdieping is praktisch onbruikbaar, omdat er weinig stahoogte is. Dan is het misschien het overwegen waard om wat stahoogte te creëren, waarmee je ook natuurlijk daglicht naar binnen krijgt. Ook al wordt de ruimte gebruikt als slaap- of badkamer of als extra opbergruimte, niemand loopt graag half gebukt met kunstlicht door zijn nieuwe woning. Voor dit soort ongemak is maar een oplossing en dat is een dakkapel.

professioneel klusjesman

Diverse uitvoeringen

Dakkapellen waren begin 1900 heel gebruikelijk, tegenwoordig worden de schuine daken afgeleverd met een kantelraam. Perfect voor natuurlijk lichtinval, maar ongemakkelijk om te staan. Hierdoor is de dakkapel nooit in populariteit afgenomen. Je kunt ze in verschillende hoogtes en lengtes krijgen en van verschillende materialen zoals: zink, kunststof, riet, hout, met deur, met balkon, met rolluik en meer.

Alles kun je zelf bepalen aan een dakkapel, welke vorm je ook graag wilt. Wil je een draai- of een kiepraam of beide, alles is mogelijk? Niet alleen lichtinval en uitzicht naar buiten is belangrijk, maar het zorgt ook voor een goede ventilatie. Dit maakt het wonen boven een stuk aangenamer. Voordat je er eentje wil gaan laten plaatsen, ga dan altijd eerst na of er in de buurt geen bouwbeperkingen gelden.

Een professionele klusjesman weet waar die mee bezig is

Je kunt ze laten bouwen op de gebruikelijke manier met losse bouwmaterialen. Voordeel hiervan is dat je het model helemaal zelf kunt bepalen. Je kunt ook kiezen voor een prefab model, dus dat het model in zijn geheel kant-en-klaar geplaatst wordt. Dit soort werkzaamheden zijn geen doe-het-zelf projecten en is strikt voor de professionele klusjesman.

Door het plaatsen van complexe hoekprofielen is een herconfiguratie van de spanten ontwerpen in bestemde dakgedeelte nodig om het nieuwe dakkapel te installeren. Laat dit soort werkzaamheden over aan professionele klusjesmannen, ga dit zeker niet zelf proberen. Dit om onvoorziene omstandigheden en lekkages te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...