Met shutters voorkom je irritatie van het felle zonlicht

shutters als binnenzonwering
shutters als binnenzonwering

Het gebruik van shutters als binnenzonwering is in Nederland al enkele jaren aan een opmars bezig. Echt bijzonder is dat eigenlijk niet, als je bedenkt welke voordelen shutters te bieden hebben als raamdecoratie. Waarom is dit type binnenzonwering zo ideaal?

1. Een gezellige atmosfeer in je huis

Shutters is in de eerste plaats zo geliefd vanwege de stijlvolle en relaxte uitstraling die deze biedt. Kom je een kamer binnen waar shutters hangen, dan krijg je automatisch een gevoel van gezelligheid en sfeer.

2. Voorkom irritatie aan je ogen door fel zonlicht

Een tweede pluspunt van shutters is dat deze helpt om irritatie aan je ogen te voorkomen door fel zonlicht. Wanneer buiten volop de zon schijnt, kun je de shutters als binnenzonwering inzetten en zo het felle zonlicht buiten houden. Niet alleen bescherm je op deze manier je ogen, ook blijft het hierdoor binnen qua temperatuur een stuk aangenamer. Kort gezegd: de ideale zonwering.

3. Je kiest voor duurzaamheid

Shutters staat bekend om zijn duurzame karakter. Ze gaan lang mee als raamdecoratie en zonwering. Fijn is daarbij ook dat dit type raambekleding de waarde van je woning verhoogt.

shutters

Waarom zijn shutters zo ideaal?

4. Geschikt voor elk soort raam

Een prettige eigenschap van shutters-zonwering is dat deze op nagenoeg elk type raam vast te zetten is. Of je nu draaikiepramen hebt, small en hoge ramen, dakramen, of zelfs ronde ramen: een raam kan nog zo bijzonder zijn, passende shutter-raambekleding, natuurlijk precies op maat, is altijd wel te vinden als je kiest voor een betrouwbare en ervaren leverancier!

5. Meefinanciering vanuit de hypotheek

Bij de meeste financiële instellingen en hypotheekverstrekkers kun je de kosten van raamdecoratie laten meefinancieren vanuit de hypotheek. Zeker als je net bent verhuisd is dit prettig, want je krijgt dan een veel minder dikke rekening. Mocht het dus mogelijk zijn om jouw raamdecoratie vanuit je (bouw)depot in de hypotheek mee te financieren, doe dat dan!

6. Afstemmen tussen lichtinval en privacy

Shutters staan bekend om de praktische bruikbaarheid van deze zonwering. Je kunt namelijk de hoeveelheid lichtinval perfect afstellen. Houd je liever van wat meer privacy en/of minder zonlicht, dan kun je de houten shutter dichtdoen. Andersom kan het natuurlijk ook: wil je liever een open raam dat veel zonlicht doorlaat en/of hecht je wat minder belang aan je privacy? Dan is het voor jou waarschijnlijk beter om de shutter-raambekleding meer open te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...