Zelf een dakkapel plaatsen

Plaats zelf uw dakkapel
Plaats zelf uw dakkapel

Je kan besluiten zelf een dakkapel te plaatsen wanneer je een extra kamer wilt hebben. Je zal wanneer je dit wilt doen zeker moeten weten, dat je er toestemming van de gemeente voor hebt. In de meeste gevallen zal men er geen probleem mee hebben, wanneer je het aan de achterzijde van de woning plaatst. Je moet ook weten dat, als je het zelf wilt doen, wat voor een soort dakkapel je wilt hebben.

Waarop letten

Je moet weten wat de grootte moet worden. Een groot dakkapel is duurder dan een kleiner want er is meer materiaal voor nodig.

Wat voor ramen wil je hebben? Het is natuurlijk beter om ramen te nemen die open kunnen. Tijdens de warme zomermaanden, is het belangrijk, dat je de ruimte op de zolder kan luchten. Het is een warme plaats boven op de zolder. Nu is het plaatsen van ramen die open moeten kunnen, een stuk lastiger, dan ramen die dicht kunnen blijven. Wanneer ze open moeten kunnen zal je ze toch op de juiste manier moeten afhangen met het juiste scharnier- en sluitwerk.

De werkzaamheden

Voordat je aan de dakkapel gaat beginnen, zal je eerst de ruimte op het dak vrij moeten maken, waar de dakkapel komt. Wanneer de ruimte is gemaakt, dan kun je het dakkapel gaan opbouwen. Je zal, wanneer je het zelf wilt doen, zeker handig moeten zijn, omdat er nogal wat verschillende soorten werkzaamheden voor nodig zijn.

Wat je ook in gedachten moet houden is, dat als je het dakkapel zelf plaatst en er zijn achteraf problemen, bijvoorbeeld een lekkage, dan kun je op niemand terugvallen. Je bent er dan ook niet voor verzekerd. Wanneer je het dakkapel helemaal hebt opgebouwd kun je hem afwerken.

Zelf een dakkapel plaatsen

Voordat de dakkapel geplaatst kan worden moet er ruimte worden vrijgemaakt op het dak.

Prefab

Je kan ook een prefab dakkapel bestellen. Deze wordt in de werkplaats gemaakt en wanneer hij klaar is, kan hij zo op het dak worden geplaatst door middel van een kraan. Je zal dan natuurlijk wel de opening op het dak vrij moeten maken, maar dit werk is sneller gebeurd dan wanneer je alles zelf ter plaatse wilt maken.

Dit vind je misschien ook leuk...