Dakkapel: Inspiraties om ze te verfraaien

dakkapel
dakkapel

Deze omgevingen kunnen, mits goed ingericht, een van de favoriete kamers in het huis worden.

Gelegen op het hoogste punt van het huis, wordt de dakkapel vaak aan de kant gelaten. Als het gaat om het inrichten, maken de meeste mensen zich zorgen over de slaapkamers, de keuken, de woonkamer en de badkamer, en vergeten deze kamers. Maar wist u dat een goed ingerichte dakkapel een van de favoriete ruimtes in huis kan worden? Ja, het kan een woonkamer, bibliotheek, recreatieruimte met speelgoed voor kinderen, slaapkamer of zelfs een kantoor herbergen. Er zijn tal van goede toepassingen die aan deze plaatsen kunnen worden gegeven.

Dakkapel hebben een slechte reputatie als strak en donker. Om niet te veranderen in een messroom, waar alle objecten en meubels van het huis die u niet meer gebruikt worden opgeslagen, is de eerste stap die moet worden gezet om te bepalen wat de werkelijke bedoeling van het milieu zal zijn, zodat u zich kunt richten op de alternatieven van decoratie. Het is de moeite waard op te merken dat voor de dakkapel daadwerkelijk kan worden gebruikt is een hoge mate van helling van het dak nodig, waardoor de omgeving een hoog plafond heeft.

Laten we aan de slag gaan met ideeën! De goed ingerichte zolder of zolder kan een gastenkamer worden. Gebruik neutrale en zachte kleuren, omdat de meeste van hen zijn klein en u wilt niet dat uw gasten worden verrast door zo veel levendige kleuren, is het niet?

Een andere optie voor deze ruimtes is om ze om te vormen tot een plek van ontspanning voor de kleintjes. Vermijd gewoon het plaatsen van sportartikelen, zoals trampolines en schommels, omdat het dak te laag is en kinderen gewond kunnen raken.

Er zijn zoveel toepassingen voor een dakkapel, waaronder het veranderen van een dakkapel in een kast, een ontspanningsruimte, een bibliotheek, een thuisbioscoop, een handwerkkamer, een kunstatelier, een speelkamer, een badkamer of zelfs een gezellige leesomgeving. De zolderruimtes hebben een bijzondere charme, ze geven een gevoel van comfort. Het schuine dak kan een voordeel zijn – vooral wanneer er geïntegreerde ramen of kasten met opbergruimte zijn.

dakkapellen

Dakkapel inspiratie

Akoestische zorg

Ook de akoestiek van de omgeving moet goed worden uitgewerkt, want terwijl sommige mensen zich boven misschien wel vermaken, willen anderen misschien wel op de begane grond van het huis of appartement uitrusten. Om dit mogelijk te maken, moet de omgeving akoestisch geïsoleerd zijn. Investeer in isolatie vanaf het moment van de bouw en de gevelbekleding.

Licht in de juiste maat

Om deze omgeving op een comfortabele manier te kunnen gebruiken, is het het beste om het omgevingslicht optimaal te benutten. De dakkapel zelf is al een goed verlichte omgeving door de ramen of zelfs externe terrassen.

Voor het kunstlicht, kiezen voor lichtgekleurde lichten en muren geschilderd in dezelfde kleuren, evenals in de decoratie, die slechts een palet. Zo krijgt de omgeving het licht goed en verspreidt het zich visueel, altijd met een heldere en heldere plaats, maar zonder overmaat.

Hoog comfort

Deze ruimte kan gebruikt worden als een plaats van comfort waar iedereen de vrije tijd van de dag na de lessen of werkopdrachten kan doorbrengen. Denk daarom aan een decoratie die visueel comfort bevordert, en aan meubilair dat in dit opzicht helpt, zoals grote en brede banken en zeer ruime en gewatteerde fauteuils.

Dit vind je misschien ook leuk...