Kiezen voor een draaipoort?

draaipoort
draaipoort

Een draaipoort is een poort die horizontaal open en dicht gaat, op die manier kan je jouw omgeving goed afsluiten. Wil je jouw draaipoort extra beveiligen, dan kan je kiezen voor een puntenkam of uitstekende spijlen. Als je voor meer veiligheid kiest, neem dan detectie materiaal die je kan aansluiten op je draaipoort, je kan het zo gek mogelijk maken als je wilt.

Versierde draaipoorten
Tegenwoordig heb je ook versierde draaipoorten, deze zijn echt een genot voor het oog. Een draaipoort kan je plaatsen in een tuin of op een bedrijventerrein. Je kan een draaipoort kiezen met een slot of zonder, je kan zelfs voor een draaipoort kiezen die elektrisch open en dicht gaat. Een elektrische draaipoort kan je gebruiken als je bijvoorbeeld een auto op je terrein wilt rijden, dan hoef je niet uit je auto te stappen om het draaipoort open te doen.

draaipoort aanschaffen

draaipoort kopen

Één of twee draaipoorten
Verder kan je kiezen voor één of twee draaipoorten, als je een groot terrein hebt, dan is het waarschijnlijk mooier om twee draaipoorten te hebben. De maten die beschikbaar zijn op de markt liggen vaak tussen de 1 en 5 meter, maar er kunnen ook draaipoorten op maat worden gemaakt. Wel dien je rekening te houden met de extra ruimte die nodig is om je draaipoort te kunnen openen. Een draaipoort moet namelijk horizontaal open kunnen, dit kan alleen als daar genoeg ruimte voor is. Je kan kiezen uit verschillende materialen, denk aan metaal, hout of zelfs glas.

Is er geen ruimte voor een draaipoort? Dan kan je het beste kiezen voor een schuifpoort, deze poort schuift naar de zijkant open en is ideaal voor ruimtegebrek.

Draaipoort aanschaffen
Bij het aanschaffen van een draaipoort wil je natuurlijk dat hij goed match met het geheel. Heb je bijvoorbeeld een sierhekwerk, dan neem je een draaipoort die ook op een sierhekwerk lijkt. De prijs is verschillend en lastig toe te lichten. Als we van een gemiddelde draaipoort uitgaan, dan betaal je voor een enkele deur tussen de €100 en €400 euro, dat is exclusief montage. Dubbele deuren betaal je ongeveer tussen de €150 en €900 euro. Voor een manuele slot op een draaipoort betaal je tussen de €50 en €250 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...