3 voordelen van kunstgras

De meeste mensen denken aan ‘nepgras’ en sportvelden als er gesproken wordt over kunstgras. Dit is echter niet het enige doeleinde waar kunstgras geschikt voor is. Tegenwoordig zie je bijna overal kunstgras. Denk bijvoorbeeld aan een woning of een dakterras. Toch houdt een merendeel zich nog vast aan een bepaald denkbeeld over kunstgras. In deze blog staan verschillende mogelijkheden met betrekking tot het nemen van kunstgras en 3 belangrijke voordelen over kunstgras. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder!

Weinig onderhoud

Kunstgras brengt erg veel voordelen met zich mee. Één van de belangrijkste redenen dat men toch overstapt op kunstgras komt doordat het amper onderhoud nodig heeft. Zo kunt u onder andere de grasmaaier gewoon in de schuur laten staan. Ook is het niet nodig om het gras vaak bij te knippen en het onkruid weg te steken. In de zomermaanden hoeft u het gras niet te besproeien en te bemesten en in de winter ziet het gras er nog steeds prachtig uit. Het blijft nou eenmaal altijd mooi, ongeacht het seizoen.

Duurzaam

In eerste instantie lijkt de aanschaf van kunstgras een behoorlijke investering. Toch is dit oin korte tijd al een goedkoper alternatief dan een natuurlijk gazon. Zo heeft u geen grasmaaier nodig, waardoor u energie én de kosten voor de aanschaf van een grasmaaier bespaart. Tevens bespaart u ook op water: kunstgras hoeft u niet te besproeien. Desondanks is het allerbelangrijkste dat kunstgas een enorm lange levensduur heeft.

Verschillende mogelijkheden
Naast bovengenoemde redenen, is een ander voordeel dat u kunt kunstgras op veel plekken kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een balkon, tuin en/of terras en een sportveld.

Balkon
Kunstgras voor het balkon is een trend die steeds meer aan het groeien is. De vloer van je balkon is namelijk wel bepalend voor de sfeer. De meeste vloeren zijn namelijk van beton of steen, wat een koud en kille sfeer geeft. Met een mooi groen gazon van kunstgras creëert u al snel een warme, gezellige sfeer. Zo kunt u er in de zomer bijvoorbeeld vrolijke bloemen in zetten.

In de tuin of het terras

Kunstgras in de tuin of terras is de bekendste trend. Het gras is ook amper te onderscheiden van echt gras. Vooral gezinnen met kinderen zijn voorstanders van het kunstgras. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld fijn op spelen zonder dat de kleren vies worden.

Voor het dakterras
Mocht u een dakterras tot uw beschikking hebben, dan is kunstgras zeker aan te raden. Niet alleen ziet uw dakterras er het hele jaar mooi uit, het geeft ook een gezellige, warme sfeer. Op een dakterras groeit geen gras, dus dan is kunstgras een prima alternatief om het toch om te toveren tot een mooie tuin.

Bent u benieuwd naar de verschillende soorten kunstgras en de mogelijkheden? Koopjekunstgras.nl heeft een breed assortiment aan kunstgras voor een scherpe prijs. Komt u er zelf niet uit of heeft u nog vragen? Dan staan de vakkundige medewerkers voor u klaar. Als u liever de verschillende soorten kunstgras in het echt wilt bekijken kunt u langs gaan in de winkel in Genemuiden óf gratis stalen aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk...