De voordelen van een epoxy vloer

Ga je een nieuwe vloer aanleggen, dan heb je keuze uit veel verschillende soorten vloeren. Je kunt kiezen voor mooie strakke tegels of voor een natuurlijke houten vloer. Maar er zijn ook vinyl vloeren, laminaat vloeren en je kunt uiteraard ook een heerlijk warme tapijten vloerbedekking nemen. Maar wil je wat anders, wat nieuws en ben je op zoek naar een strak design? Dan kun je ook gaan voor een epoxy vloercoating. De epoxy vloer kent vele voordelen ten opzichte van andere vloeren. Niet alleen is de vloer naadloos en daarmee erg hygiënisch, ook biedt de epoxy vloer veel mogelijkheden. 

Wat is epoxy

Epoxy is een erg harde kunststof polymeer, dat wordt gewonnen uit aardolie. Een epoxy vloer is daarmee niet alleen hard, maar ook goed krasvast en slijtvast. Daarnaast zijn ze waterdicht en naadloos. Dit maakt de vloeren dan ook erg geschikt voor industriële vloeren, bijvoorbeeld in een parkeergarage of een industriehal. Een epoxy vloer bestaat uit twee componenten, de epoxy hars en een verharder. Samen zorgt deze combinatie voor een mooie nieuwe vloer.

Waarom epoxy

Een vloer van epoxy heeft een hoge hardheid. Dat maakt deze vloeren slag-, stoot- en slijtvast. Daarnaast zijn de epoxy vloeren extreem hoog belastbaar. Ook in industriële ruimtes waar met zwaar machinaal wordt gewerkt, zou deze vloer dan ook prima kunnen worden toegepast. Omdat de epoxy vloer ook nog eens waterdicht is en bestand tegen zuren en chemicaliën, kunnen vrijwel alle industriehallen deze vloer prima gebruiken. Een ander voordeel van epoxyvloeren is dat ze zeer hygiënisch zijn. Ze zijn namelijk erg makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Ook voor particulieren zijn deze vloeren erg geschikt. Je kiest dan namelijk voor een naadloze, gladde vloer met moderne uitstraling.

Toepassingen van de epoxyvloeren

Epoxy vloeren zijn erg geschikt voor industrieel en commercieel gebruik. Dat komt door de hoge hardheid en de naadloze aansluiting. Hierdoor kan de vloer namelijk goed schoon gehouden worden. Daarnaast geeft de vloer van epoxy een smetteloze strakke uitstraling. Betonnen garagevloeren zijn ook prima geschikt voor een epoxy vloer. Die lelijke stoffige betonnen vloer is daarmee verleden tijd. Maar ook in huis kan de epoxyvloer worden toegepast. De woonkamer of keuken, maar ook de badkamer is zeer geschikt om te voorzien van een epoxyvloer. Epoxy zorgt er namelijk voor dat je oude vloer er weer strak en modern uitziet. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

Dit vind je misschien ook leuk...