Voordelen van de kruipruimte isoleren

isolatie voor kruipruimte
isolatie voor kruipruimte

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor kruipruimte isoleren? Is dat nou wel nodig? Het is toch een ruimte waar je liever niet komt? Het antwoord op die vraag of het wel nodig is om deze ruimte te laten isoleren, is een volmondig ja. Je kruipruimte isoleren betekent dat op die manier vocht overlast en volgende schade voorkomen kan worden, dat verhoogt je wooncomfort en verlaagt aan de andere kant de energierekening, Over dat laatste; als je dan toch besluit deze ruimte te isoleren, pak dan ook meteen de rest van je huis aan. Zo kun je de energienota nog verder naar beneden brengen.

Zo voorkom je vocht en andere problemen

Door de kruipruimte onder handen te nemen, voorkom je vocht en daarmee gepaard gaande problemen. Als je te maken krijgt met vocht onder de vloer, dan ontstaan vaak schimmels. Je huis voelt bovendien vochtig en klam aan en je ervaart vaker koude voeten. Door de kruipruimte te isoleren is al veel aan dit probleem te doen. Door te isoleren blijft het vocht waar het hoort: onder de woning. En dat scheelt al heel erg veel.

Eindelijk verlost van hinderlijke tocht

Uit de kruipruimte voel je niet zelden tocht. Nog een reden dus om deze ruimte te isoleren. Tocht is allesbehalve prettig. Zeker in wat oudere woningen komt lucht en tocht via de kruipruimte door de vloer je huis binnen. Door voor isolatie te kiezen en daarbij eventueel ook de vloer te isoleren, kun je dit probleem aanpakken. Moeilijk is het niet, het levert wel heel erg veel meer wooncomfort op. Tocht is ontzettend vervelend, doe er dus wat aan.

isoleren kruipruimte

Voordelen isoleren kruipruimte

Zo bespaar je elke maand op de energierekening

De kruipruimte isoleren levert je een flink voordeel, en dat elke maand opnieuw. De isolatie van de kruipruimte houdt tocht tegen en dat helpt nadrukkelijk bij het warm houden van je huis. Als je alleen de kruipruimte isoleert, is dat voordeel overigens wel minder dan wanneer je andere isolatiemaatregelen neemt. Alleen kruipruimte isolatie voer je dus uit als je daadwerkelijk hinder ondervindt van tocht en vocht. Wil je echt veel geld besparen op de maandelijkse energierekening, isoleer dan bijvoorbeeld ook de vloer.

Bespaar op je energiekosten door je kruipruimte te laten isoleren door Top Renovloer!

Voldoende redenen dus om de kruipruimte te isoleren

Overigens is een vochtige kruipruimte isoleren ook al goed voor je gezondheid, om de simpele reden dat een vochtige kruipruimte zorgt voor vocht en schimmel en een vieze muffe lucht. Het is een omgeving die slakken en muggen uitnodigt en de luchtvochtigheid in je huis wordt snel veel groter. Je kruipruimte wordt zo een bron van ellende, afgezien nog van de stinkende tocht die voor extra kou in je huis zorgt. Reden genoeg dus om de ruimte te laten isoleren. Als besloten wordt om de kruipruimte te isoleren, dan worden daar doorgaans speciale isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen en ook isolatiechips voor gebruikt. Tocht en vocht verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Als je de kruipruimte wilt isoleren, raadpleeg dan een professional. Die kan deze ruimte op perfecte wijze isoleren. Zo hoef je zelf bovendien niet met de kruipruimte aan de slag.

 

Dit vind je misschien ook leuk...