Zo geef je een groot canvasdoek op stijlvolle wijze een plekje in huis

Een foto op canvas laten afdrukken is al een aantal jaren onverminderd populair. En alhoewel foto’s op deze manier een extra dimensie krijgen en nog beter tot hun recht komen, kan het lastig zijn om zo’n canvasdoek op stijlvolle wijze een plekje te geven in het interieur. Hetzelfde geldt voor een schilderij of ander kunstwerk op canvas. De rand van een canvasdoek is meestal niet echt mooi, waardoor je het doek niet zo aan de muur kunt hangen. Een grote fotolijst is echter niet gemaakt op de dikte van een canvasdoek, waardoor je ook deze niet kunt gebruiken om jouw canvas op stijlvolle wijze een plekje te geven. Wij vertellen hoe je ervoor zorgt dat deze bijzondere vormen van wanddecoratie op stijlvolle wijze een plekje krijgen.

.

canvas doek ophangen

canvas doek ophangen

Over baklijsten

Om een canvasdoek op stijlvolle wijze een plekje te kunnen geven, kan je deze het beste inlijsten in een speciaal daarvoor ontworpen lijst. Een baklijst, ook wel een canvaslijst of schilderijlijst genoemd, is een lijst speciaal ontworpen voor canvasdoeken. Omdat canvasdoeken te dik zijn voor gewone fotolijsten, heeft een baklijst een aangepaste lijst en een andere vormgeving. De baklijst dankt zijn naam aan het L-vormige profiel van de lijst, die als het ware een bak vormt. In deze bak wordt het canvasdoek bevestigd. Voor het mooiste resultaat blijft er een ruimte van ca. 5 millimeter tot 1 centimeter tussen de rand van het canvasdoek en de lijst. Door deze ruimte lijkt het doek als het ware in de lijst te zweven, krijgt het geheel extra diepte en wordt er een ruimtelijke uitstraling gecreëerd.

Een baklijst op maat laten maken

Wil jij jouw canvasdoek inlijsten in een prachtige baklijst? Omdat canvasdoeken verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende afmetingen, is het aan te raden om de baklijsten voor jouw canvasdoeken op maat te laten maken bij een ambachtelijke lijstenmakerij. Door jouw baklijsten op maat te laten maken weet je zeker dat ze precies om jouw mooiste canvasdoeken passen, ben je verzekerd van hoogwaardig vakwerk met een lange levensduur en geniet je bovendien van een prachtige lijst, gemaakt van de allerbeste materialen. Bij een ambachtelijke lijstenmakerij heb je tevens de keuze uit allerlei soorten, stijlen en kleuren lijsten, waardoor er altijd een lijst verkrijgbaar is die helemaal bij jouw interieur past. Jouw op maat gemaakte baklijst kan je eenvoudig online bestellen via de webshop van een ervaren ambachtelijke lijstenmakerij, zodat je niet op zoek hoeft naar een lijstenmaker bij jou in de buurt. Dat is wel zo gemakkelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...