Hoe verkoop ik snel mijn woning?

tips woning snel verkopen
tips woning snel verkopen

Als je je huis te koop zet wil graag snel kijkers en liefst ook een snelle verkoop. Veel mensen schakelen een makelaar in die hen helpt met het vaststellen van de prijs en de marketing. Maar er zijn ook enkele praktische zaken die zelf kunt oppakken voor je de woning te koop zet. Vergeet niet om kritisch te kijken naar je eigen woning, zou je als koper voor deze woning ‘vallen’?

De eerste blik

Voordat de verkoopfoto’s gemaakt worden of er een bezichtiging is zorg je dat de eerste aanblik van het huis netjes is. De ramen zijn schoon, het straatje is geveegd, er staat geen onkruid en de eventuele planten staan er netjes bij. Op de foto’s die gemaakt worden voor internet en de brochure staat dit netjes, maar ook kijkers worden hierdoor positief beïnvloed. Zorg dat in en om huis kleine klusjes zijn gedaan.

In de woning zelf

Bij binnenkomst is de woning licht, gelucht en opgeruimd. Laat de ruimte van het huis zien, haal eventueel een kast weg en ruim speelgoed en hobbyspullen op. De inrichting is een belangrijke blikvanger die helpt bij een snelle verkoop van je woning. Bedenk altijd dat je inrichting een persoonlijke smaak is. Rustige neutrale kleuren helpen je met de verkoop, de kopers kunnen zich het beste inleven in de woning die een prettige sfeer heeft. Een leuke plant of bosje bloemen op tafel of op de kast ondersteunt een gezellige sfeer. Weet je niet zo goed wat handig is, doe inspiratie op bij woningwinkels, ook zij willen verkopen met goede styling.

huis

Wil je een woning snel verkopen? Zorg dat je goede foto’s hebt en het huis is opgeruimd.

De avond voor het foto’s maken of bezichtiging ruim je netjes op, haal je schoenen en jassen bij de garderobe weg, ruim je het wasgoed weg en zorg je dat het huis schoon en fris is. Haal persoonlijke spulletjes als foto’s en prulletjes weg, die leiden af. De dag van de bezichtiging zelf check je dit en lucht je het huis.

De buitenruimte

Een fijne tuin of balkon met mooie planten, zonder groene aanslag en onkruid maakt een goede indruk. Zorg ook dat de tuinmeubelen fris zijn. Maak eventueel een gezellige en uitnodigende bbq-hoek als inspiratie. Een goed onderhouden buitenruimte is een belangrijk als je een woning snel wilt verkopen.

Overige tips

Dus op de vraag ‘hoe verkoop ik snel mijn woning’ hierboven al enkele tips. Nu je dan je woning verkocht hebt, is het tijd om even bij te komen. Indien je naar het buitenland gaat is het van belang om te checken of je geen visum nodig hebt, dat kan hier. Maar denk ook aan de volgende praktische zaken. Heb je veel spullen? Sla eventueel spullen op een in een externe berging of desnoods in de auto die je uit het zicht zet. Hoewel je zelf gebruikelijke kookluchtjes en geuren van dieren niet ruikt zullen bezoekers dit wel ruiken. Zorg dat ook deze luchtjes weg zijn. Check je prullenbakken, wc en doucheruimte op netheid en zorg dat er geen gebruikte handdoeken, losse potjes/flesjes en dergelijke liggen. Doe de gordijnen open.

Je weet zelf het beste wat de sterke punten van je woning zijn. Onderstreep die in je presentatie!

Dit vind je misschien ook leuk...