Waarom u een verstopping dringend moet herstellen

ontstopping verhelpen
ontstopping verhelpen

Heeft u momenteel te maken met een verstopte afvoer in huis? In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. De verstopping zal steeds erger worden, met verschillende vervelende gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan de nare stank die rond uw afvoer komt te hangen. Deze stank is nauwelijks uit uw woning te verdrijven met een luchtverfrisser of het doortochten van ruimtes. Daarbij zal het water als gevolg van de verstopping steeds moeizamer naar de centrale riolering stromen. In het ergste geval zijn uw sanitaire voorzieningen in huis niet langer te gebruiken, of stromen deze over. Geen fijn idee!

Hulp bij het uitvoeren van een ontstopping

Voor het uitvoeren van een ontstopping in de afvoer, kunt u de hulp van een loodgieter of ontstoppingsdienst inschakelen. Het voordeel van een ontstoppingsdienst is dat deze vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Ideaal voor dringende herstellingen van de verstopte afvoer! Soms heeft u een verstopping pas laat op de avond door, of wilt u deze in het weekend laten verhelpen. De spoedservice van een ontstoppingsdienst helpt u er graag bij. Zeker bij een serieuze verstopping is het vaak nauwelijks mogelijk om deze zelf op te lossen.

inschakelen hulp ontstopping

inschakelen hulp ontstopping

Voorkom een verstopping in de afvoer

Er zijn verschillende manieren waarmee u de kans op een verstopte afvoer verkleint. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de afvoer eens in de zoveel tijd preventief te ontstoppen. Een beginnende verstopping zal zo nooit uitgroeien tot een serieuze verstopping. Het ontstoppen van de afvoer doet u met een ontstoppingsmiddel uit de supermarkt, met een traditionele ontstopper of met een trekveer. Ook een beetje soda kan vaak helpen bij het oplossen van een verstopping in de afvoer. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor etens- en bijvoorbeeld zeepresten los komen te zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...