Lekkage? Wat moet ik nu doen?

Lekkage? Wat moet ik nu doen?

Vermoedt u last te hebben van een lekkage in uw woning? Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk de hulp van een loodgieter bij u in de buurt inschakelt. Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn om de bron van een lekkage zelf op te sporen, waardoor de hulp van een loodgieter wenselijk is. Een loodgieter beschikt over speciale apparatuur, waarmee het waterspoor in huis eenvoudig gevolgd kan worden. Mocht u wachten met het inschakelen van een loodgieter, dan kan dit vergaande gevolgen hebben. Vaak gaat een lekkage gepaard met een blijvende waterschade, wat u onder meer terugziet in de vorm van schimmelplekken op uw muren en plafond. Het kost zeker enkele maanden om het vocht uit uw woning te laten trekken, waarna u kunt beginnen aan het herstel van de waterschade.

Lekkage? Wat moet ik nu doen?

Wanneer u last heeft van een lekkage, schakel dan de spoedloodgieter in.

Hulp buiten de kantoortijden om

Het komt geregeld voor dat mensen een lekkage pas later op de dag opmerken, omdat zij overdag aan het werk zijn. In een dergelijke situatie zijn de meeste loodgietersbedrijven al gesloten, tenzij u kiest voor een spoedloodgieter. Een spoedloodgieter inschakelen is raadzaam bij een serieuze lekkage in huis, waarbij u eigenlijk niet tot de volgende dag kunt wachten. Denk bijvoorbeeld aan gesprongen leidingen, serieuze verstoppingen in de afvoer of een relatief groot gat in uw dakbedekking. De spoedloodgieter komt ook buiten de vaste kantoortijden om naar u toe, om passende hulp te bieden.

Een lekkage voorkomen in huis

Nog beter is het vanzelfsprekend om een lekkage in huis te voorkomen. Zorg er daarom voor dat u eens per jaar of eens per twee jaar een loodgieter inschakelt voor het controleren van uw woning op lekkages. De loodgieter loopt hierbij leidingen na op lekkages, controleert of de afvoer niet verstopt is en zal ook uw dakbedekking controleren op beschadigingen of slijtage. Des te sneller u dergelijke schade aanpakt, des te kleiner wordt de kans op een lekkage en bijbehorende waterschade.

Dit vind je misschien ook leuk...