De perfecte vloerbedekking voor iedere stijl

perfecte vloerbedekking

De juiste vloerbedekking maakt van iedere kamer een mooi geheel. Maar het kan soms lastig zijn om erachter te komen wat de juiste is. Voor het gemak en schappelijke prijzen worden er steeds meer nieuwe soorten vloerbedekking gemaakt, maar hierdoor zien we al snel door de bomen het bos niet meer. Heb jij een uitgesproken smaak maar vind je het daardoor lastig om de juiste vloerbedekking te kiezen voor bij jouw droominterieur? Of wil je de boel juist opleuken met een meer excentrieke vloer? We zetten hier alles even op een rijtje!

Scandinavisch interieur

Het is de nieuwste trend op het gebied van wonen, maar het is er ook een die voorlopig nog niet weg gaat: het Scandinavisch interieur. Bekend gemaakt door niet alleen de welbekende Zweedse Ikea, maar ook met behulp van het wereldwijde platform Pinterest, waarop interieur en design erg groot is. Een typisch Scandinavisch interieur combineert pastelachtige kleuren zoals lichtblauw, mintgroen, zachtroze met moderne en minimalistische geometrische vormgeving. De muren worden vaak geheel wit gelaten, met bijvoorbeeld één klein muurtje met een kleuraccent. Daarbij past dus ook een lichtgekleurde vloer met niet al teveel poespas. Zeil of laminaat zorgt dan voor een mooi geheel zonder al te veel vormen en groeven erin, maar tegels kunnen er ook erg goed bij staan.

Voor welk type vloerbedekking kies jij

Voor welk type vloerbedekking kies jij?

Landelijk interieur

Op de tweede plaats van nieuwe en populaire trends op het gebied van interieur staat natuurlijk het landelijke. Het heeft zeker gemeenschappelijke trekjes met Scandinavisch, maar blijft iets meer bij de natuur (of het land). Zo worden er veel meer aardtinten gebruikt zoals bruin en beige, en wordt het minimalistische geometrische van het Scandinavisch interieur ingeruild voor meer klassieke versieringen. Hierbij past een echte houten vloer natuurlijk het allerbest. De kleur hangt dan weer af van hoe de rest in ingericht, maar een lichtbruine of grijs-achtige houtkleur doet het hierbij altijd goed. Combineer dit met groffe tegels in bijvoorbeeld de keuken en de badkamer, en je maakt al je dromen van landelijk design waar!

Kun je niet kiezen?

Als jij je in je interieur niet teveel vast kan of wil houden aan één soort inrichting is dat natuurlijk geen enkel probleem. Vaak hebben verschillende types veel dingen gemeen waardoor ze ook goed te combineren vallen! Een vloerbedekking waarmee je eigenlijk vrijwel altijd goed zit is laminaat. Een mooie houten look, praktisch in aanleg en goed in gebruik, maar verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs zodat je het precies op jouw specifieke smaak kunt aanpassen. Bij bijvoorbeeld quick step laminaat vind je een enorm assortiment aan kleuren en soorten. Voor ieder wat wils!

Dit vind je misschien ook leuk...