Tips voor het installeren van elektra

elektriciteit
elektriciteit

Het installeren van elektra is iets wat nogal precies komt. Uiteraard mogen er geen fouten gemaakt worden bij het aanleggen van de elektra. We geven daarom enkele tips van een ervaren elektricien.

Maak een schema

Allereerst de tip om een schema te maken. In dit schema tekent u exact waar welke leidingen en kabels moeten lopen. Zo weet u precies waar de kabels moeten komen liggen en waar u mogelijk nog extra wandcontactdozen of schakelaars dient te plaatsen.

Ook is het hebben van een nauwkeurig bijgehouden schema belangrijk voor vervolgwerkzaamheden. Wanneer u in de toekomst wijzigingen aanbrengt aan het elektriciteitsnet, dan kunt u simpelweg terugvallen op het schema. Heeft u weinig ervaring met het installeren van elektra dan is het verstandig om een elektricien in te schakelen.

Creëer een handige groepindeling

Het hebben van een goede groepindeling is erg belangrijk. Wanneer u precies weet welke ruimte en welke apparaten op welke groep worden aangesloten, voorkomt u problemen met betrekking tot die indeling van de groepen.

Een handige groepindeling is namelijk niet zo snel in elkaar gezet. Wanneer de groepen te snel overbelast raken, krijgt u problemen bij het inschakelen van diverse grotere apparaten. Iedereen kent immers wel de voorbeelden waarbij de stroom uitvalt als u tijdens het koken zowel de over als de waterkoker aan hebt staan. Wanneer de groepen eigenlijk te groot zijn, worden er weer onnodig veel groepen aangelegd. Dat drijft de kosten voor de installatie onnodig op. Het is handig om advies te vragen aan een elektricien over de indeling van de groepen.

elektriciteit

Voor het aanmaken van elektriciteit kunt u het beste een specialist inhuren.

Gebruik nieuwe materialen

Tenslotte de tip om enkel met nieuwe materialen te werken. Nog altijd zien we dat oude kabels worden gebruikt die tot in den treure worden verlengd en aangepast. Ook zien we regelmatig dat stroomkabels met de verkeerde kleur worden gebruikt. Dat haalt voor de werking niet veel uit, maar wanneer u of iemand anders over tientallen jaren de boel openmaakt om het uit te breiden, kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan wanneer de kleurcodes op een onjuiste wijze gehanteerd worden. Laat daarom altijd het werk controleren door een erkende elektricien.

Dit vind je misschien ook leuk...