Een deurblad voor je garagedeur kiezen

garage

Het kiezen van het juiste type garagedeur kan door het enorme aanbod van verschillende deuren al behoorlijk lastig zijn. Maar wanneer je het type hebt gekozen dat het beste bij jouw situatie past, komt het volgende vraagstuk om de hoek kijken. En dat is het kiezen van het juiste deurblad. Daarom bespreken we in deze blog een aantal uitvoeringen van deurbladen voor garagedeuren, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Daarnaast raden wij aan om bij een fysieke winkel langs te gaan om de uitvoeringen ook in het echt te zien. Zo maak je de kans kleiner dat je achteraf onaangenaam verrast bent over het uiterlijk van het deurblad voor de garage.

Deurblad met plankuitvoering

Dit type deurblad wordt veel verkocht en is dan bij veel mensen ook een bekend blad. De planken zijn enkele centimeters dik en hangen netjes uitgelijnd onder elkaar. Daarbij wordt de garagedeur goed afgedicht, doordat er aan alle zijkanten van de planken rubberen profielen zijn aangebracht die tocht in de garage tegengaan.

Vlakke deurbladen

Deurbladen die vlak zijn hebben vaak opvallend brede planken, waardoor er vrijwel geen lijnen in de garagedeur te zien zijn. Dergelijke deuren kom je bijvoorbeeld tegen op bedrijfsterreinen. Het grote voordeel van dit soort deurbladen is dat ze prima op maat te leveren zijn en vaak deels geopend hoeven te worden om de ruimte in de garage in en uit te kunnen gaan.

Garagedeur

Het kiezen van het juiste type garagedeur kan een lastig karwei zijn.

Deurbladen met lijmmotieven

Wanneer je kiest voor een deurblad met lijmmotieven zijn de planken vrij smal, waardoor er veel lijnen zichtbaar zijn. Dit type deurbladen zie je onder andere bij roldeuren terugkomen. Dat verklaart ook waarom de planken smal zijn, anders zou de roltechniek van de roldeur niet mogelijk zijn. Overigens is het, ondanks de vele planken, toch mogelijk om de deurbladen voor roldeuren goed te isoleren.

Tips voor het kiezen van het juiste deurblad

Nu je op de hoogte bent van een aantal van de mogelijkheden voor wat betreft deurbladen, kan het zijn dat je het lastig vindt om een keuze te kunnen maken. Wat wellicht kan helpen is om te kijken naar de uitstraling van je woning en daarop je keuze voor een deurblad te baseren.

Stel dat je bijvoorbeeld op een boerderij woont, dan kan een vlak deurblad van hout een mooie landelijke uitstraling aan de garage geven. Daarnaast raden we aan om (zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven) bij een fysieke winkel langs te gaan, zodat je het materiaal met je eigen ogen kunt zien voordat je tot aankoop van een deurblad overgaat.

Dit vind je misschien ook leuk...