Mancave, een must voor elke man!

Mancave, een must voor elke man!
Mancave, een must voor elke man!

De meeste plekken in een huis zijn vaak het domein van de vrouw. Ze heeft waarschijnlijk de slaapkamer naar eigen inzicht ingericht; De keuken staat vol met handige apparatuur om het gezinsleven draaiende te houden en in de badkamer is alles gedaan zodat ze zich op en top vrouw voelt. Tijd om het interieur wat mannelijks te geven toch?

Waar draait het om in een mancave?

 

Qua stijl van het interieur zou je als eerste kunnen denken aan neutrale kleuren. Natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeur, maar de spullen die in een mancave staan, zijn meestal veel belangrijker dan de kleur en stijl. Stoelen? Liever een relaxte fauteuil, dan een wankele eetkamerstoel. En zitten er wielen onder? Dan is hij helemaal mancave-waardig!

Gemak dient de man!

 

Dat is het thema in een mancave! Het interieur mag luxe zijn qua uitstraling, maar alles moet binnen handbereik staan; een koelkast, de afstandsbediening van de TV (liefst muurvullend), een stapel leesvoer en natuurlijk de voorraad chips en andere snacks. Een man eist ook zeker geen dichte kasten of kasten waar een slot op zit. Praktisch en direct te pakken is het devies.

Omdat een goede film of een goede wedstrijd het beste bekeken kan worden met een vriendengroep is het fijn als er genoeg zitplekken zijn.

Mancave, een must voor elke man!

Een playstation of WII, goed TV-abonnement zijn geen overbodige luxe in een mancave. De musthave voor elke man!

Entertainment voor de ontspannende man

 

Een mancave is écht een plek om tot rust te komen, of fysiek of mentaal. Zoals de dames dit kunnen met een goede film, een wijntje en een lekkere reep chocolade, wil een man met een drukke baan zich ook graag kunnen ontspannen. Na een lange dag met veel afspraken en strak in het pak vergaderen, snakt hij naar wat ontspanning. Een WII, een uitgebreid TV-zenderabonnement, zaken die geen overbodige luxe zijn hier.

En wat nog meer? Afhankelijk van de interesse is een biertap of een wijnkelder-assortiment een mooie aanvulling op de mancave. Een frituurpan of een (gezondere) airfryer voor de hartige versnaperingen zou eveneens niet misstaan.

 

Een eigen plekje, dat is wat elke man zich gewoon wenst.

Dit vind je misschien ook leuk...