Raamdecoratie

Raamdecoratie
Raamdecoratie
In een woonhuis moet men de raamdecoratie niet onderschatten. Het is een belangrijke sfeermaker. De raamdecoratie moet afgestemd zijn op de totale inrichting. Het moet een passend geheel worden. Er zijn veel soorten raamdecoraties. Kijk daarvoor op maxilux.nl. U kunt er terecht voor jaloezieën, zonneschermen, rolgordijnen, lamellen, duo rolgordijnen, rolluiken en nog veel meer andere producten.

Gordijnen
Deze worden bij een modern interieur niet vaak meer gebruikt. Toch misstaan ze niet bij een moderne inrichting. Het zijn vooral de jongeren die de gordijnen niet meer gebruiken. Vaak worden er nog wel overgordijnen geplaatst. Zij stralen warmte en sfeer uit.

Raamdecoratie

Raamdecoratie kan erg veel doen wat betreft de uitstraling van de ruimte. Het bepaald ten slotte hoeveel licht er binnen valt.

Jaloezieën
Het waren eerst vooral de jaloezieën die in trek waren. Je kunt de jaloezieën laten zakken om de lichtinval en de inkijk te verminderen. Je kan ze door middel van een koord optrekken en laten zakken. Ook kan je de stand van de lamellen, dus de lichtinval, beïnvloeden.

Houten jaloezieën
Deze jaloezieën zijn breder en van hout vervaardigd. Ze hebben een robuustere uitstraling dan de kunststof lamellen. De houten lamellen kunnen ook gekanteld worden waardoor je de lichtinval kunt beïnvloeden. Ze zijn gemakkelijker schoon te maken dan de smalle kunststof lamellen. Zij passen goed bij een moderne inrichting.

Rolgordijnen
Je ziet ze tegenwoordig alleen nog maar in badkamers en keukens. De rolgordijnstof kan kuststof zijn. Ze kunnen dus tegen vocht en maken ze daarom geschikt voor een badkamer of keuken. Er worden effen stoffen gebruikt maar ook met een raamdecoratie. Ze zijn goed in een ruimte in te passen.

Duo rolgordijnen
Het is vooral deze vorm van raamdecoratie die tegenwoordig veel wordt gebruikt. Het is in principe een rolgordijn die uit twee lagen stof bestaat. De twee lagen stof zijn horizontale doorzichtige en dichte banen. De stoffen hangen als een lus over elkaar. De banen kunnen onafhankelijk over elkaar worden bewogen. U kunt eerst de doorzichtige laten zakken waardoor er nog wel daglicht naar binnen komt. Ze zijn gedeeltelijk doorzichtig. Je kunt door hiervan gebruik te maken een bepaalde sfeer creëren in huis. Indien je de ondoorzichtige laat zakken zal je geen inkijk meer hebben, ook niet als je tijdens de avonduren licht laat branden in huis. U heeft dan echt privacy. De montage van duo rolgordijnen is vrij eenvoudig. Hij kan door iedereen opgehangen worden.

Dit vind je misschien ook leuk...