Een gietvloer in je woonkamer

vloer
vloer

Een vloer kan een interieur maken of breken. Is de vloer niet aantrekkelijk, dan beïnvloedt dit het hele interieur. Wil je een echt mooie vloer, kies dan voor een gietvloer. Gietvloeren zorgen voor ruimtelijk effect in een huis. Maar dat niet alleen – gietvloeren hebben vele voordelen en daar kun jij ook van profiteren.

Gelijk schoon

Gietvloeren uit Limburg zijn geschikt voor alle ruimtes in het huis – van de slaapkamer tot de keuken en van de gang tot en met de badkamer. Een gietvloer is altijd naadloos, voor een mooi optisch effect. Het handige van dit type vloer is dat schoonmaken een eitje is. Haal simpelweg een natte doek over de vloer als er vuil op zit en de gietvloer is gelijk schoon. Ook kan een gietvloer prima tegen een stootje. Laat je eens wat vallen, dan zul je gelijk merken dat de vloer elastisch is, waardoor er niet zo snel beschadigingen zullen ontstaan. Geen probleem dus om je kinderen op de vloer te laten spelen, want krassen zullen er niet op komen.

Strakke look

Naast al deze positieve punten staan gietvloeren ook gewoon heel mooi in een interieur. Niet in de laatste plaats omdat ze voor rust zorgen, vanwege de egale uitstraling. Die look mag gerust strak genoemd worden, dus wanneer je houdt van een moderne inrichting, dan passen gietvloeren daar prima bij.

Kenmerken

Omdat een gietvloer – die prima te combineren is met vloerverwarming als je dat wenst – natuurlijk wel bij je interieur moet passen, ben je vrij om de kleur van de vloer helemaal zelf te bepalen. Ga voor een moderne witte vloer, of voor een lichtgrijze gietvloer die past bij bijvoorbeeld de muurbekleding of de inrichting van de keuken. Praktisch en stijlvol – dat zijn de meest opvallende kenmerken van mooie gietvloeren.

Dit vind je misschien ook leuk...