De kwaliteit van laminaat

laminaat

Laminaat kopen doe je niet zomaar even. Je moet ervan uit kunnen gaan dat, wanneer je het laminaat in huis hebt en wilt gaan leggen, dat je ook een goed product hebt aangeschaft. Tegenwoordig wordt er niet zo vaak meer gekozen voor een tegelvloer maar kiest men eerder voor hout. Nu is een houten plankenvloer natuurlijk zeer mooi maar ook zeer kostbaar. Daarom gebruikt men tegenwoordig laminaat. Dat heeft dezelfde warme uitstraling en is niet meer van echt hout te onderscheiden. Om de extra warmte in huis te bewerkstelligen zijn er altijd nog veel mensen die, ondanks dat ze een houten vloer hebben, er toch nog een vloerkleed overleggen. Ook dat is in principe bij laminaat niet nodig omdat goed laminaat niet van het echte hout te onderscheiden is.

Kwaliteit laminaat

Kwaliteit laminaat is een type laminaat die behoorlijk lang meegaat.

Kwaliteit
De kwaliteit van laminaat wordt hoofdzakelijk bepaald door de toplaag. De onderste laag is van melanine vervaardigd. Daarop wordt de houtstructuur van papier aangebracht en daarover komt dan de toplaag. Het is deze toplaag die de kwaliteit van het laminaat bepaald. De meeste soorten laminaat bestaan uit drie of vier lagen maar ook daarbij is de toplaag bepalend. De dikte bepaald de stevigte en ook de krasbestendigheid. De sterke van Laminaat wordt aangegeven met cijfers. Voordat je een laminaat uitzoekt en er zeker van wilt zijn dat je een goed product hebt is het verstandig je daarover goed te laten voorlichten. Kijk niet op een paar extra centen. Je kan beter wat meer geld uitgeven aan een goed product dan er achteraf spijt van krijgen als hij eenmaal ligt. Je kan laminaat tegenwoordig gemakkelijk zelf leggen. Een belangrijk punt daarbij is dat je voldoende ruimte moet houden tussen de eerste te leggen plank en de muur. Er moet zeker 1 cm ruimte zijn. Hout zet uit als het warm wordt. Is er te weinig ruimte dan zal de vloer bol komen te staan en in het ergste geval er zelfs uitklappen. Ga daarom bedacht te werk en door middel van het kliksysteem kan je het gemakkelijk zelf leggen.

Dit vind je misschien ook leuk...