Wat is linnen?

linnen gordijnen
linnen gordijnen

Linnen is een stof die gemaakt is van vlas, het is een luxe en chique stof. Hij is aanzienlijk moeilijker om te fabriceren dan wol. Het is geliefd door vele en verwerkt in veel producten omdat het er bijzonder mooi uitziet en een warme uitstraling heeft. Het is veel sterker dan katoen en het is een stof die erg koel is omdat het goed lucht kan doorlaten. Het is ook een duurzame stof die wat hebben kan, zeker als je het bijvoorbeeld vergelijkt met katoen.

Linnen gordijnen

Door de natuurlijke uitstraling zijn linnen gordijnen altijd heel erg in trek. Linnen heeft een aparte charme die je interieur een landelijk gevoel kan geven. Linnen komt in veel verschillende kleuren voor. De meest gebruikte kleuren zijn verschillende naturel tinten, wat ook de natuurlijke kleur van linnen is. Over het algemeen is linnen dus niet geverfd maar het is wel beschikbaar.

Traditioneel worden linnen gordijnen opgehangen door middel van een gordijnroede met ringen. Aan deze ringen hang je de geplooide linnen gordijnen op. Wat tegenwoordig ook veel gedaan wordt, is de gordijnen afwerken met ringen die erin geslagen zijn of een wat modernere afwerking met de zogenaamde wave plooien.

Het nadeel van linnen gordijnen is dat de stof bijna altijd nog wat verkleurd en krimpt. Dit is een natuurlijk verschijnsel bij linnen en daar is weinig aan te doen helaas. De linnen gordijnen zijn voor een scherpe prijs verkrijgbaar bij Linnengordijnenshop.nl.

Linnen gordijnen

Linnen gordijnen zijn prachtige gordijnen ter decoratie van je woning.

Imitatie linnen

Er zijn tegenwoordig ook verschillende stoffen beschikbaar die heel erg op linnen lijken maar die dit niet zijn. Parma en Livorno zijn zulke stoffen. Die hebben een samenstelling van bijna alleen maar polyester met meestal maar een paar procent linnen erin verwerkt. Met deze stof kan je de uitstraling van linnen krijgen maar dan met de eigenschappen van polyester. Deze stof zal dus niet snel verkleuren en/of krimpen zoals linnen wel doet.

Dit vind je misschien ook leuk...