De Portugese laurier voor in de tuin

De Portugese laurier is een dichte struik die een donkergroen eivormig blad heeft. Het blad van deze Portugese laurier is leerachtig en glanzend en daardoor ook zeer decoratief. Omdat het een snelgroeiende heester is wordt hij hoofdzakelijk in grote tuinen gebruikt. Wanneer men hem niet snoeit dan zal het een breed groeiende struik worden en dus goed als een decoratieve plant kan worden gebruikt.

Haag
De Portugese laurier kan ook goed als haag worden toegepast. Hij kan gemakkelijk als een strakke vorm terug worden gesnoeid. Hij wijkt ook maar slechts een beetje af van de laurier zoals we die hier kennen. Het verschil zit hem in de takken die donkerder van kleur zijn. Ook de bloei is in veel gevallen minder dan van de gewone laurier. Indien hij in mei en juni bloeit dan kunnen de bloemtrossen tot wel 15 cm lang worden.

De grondsoort
De grondsoort van de Portugese laurier is niet zo belangrijk. Wanneer je voor deze plant een verbeterde tuingrond gebruikt is dat voldoende. Wat ze niet verdagen zijn kalkhoudende grondsoorten. De plant komt het best tot zijn recht als hij beschutte plek krijgt in de tuin. Dan zal ook de kans op bloei het grootst zijn.

Onderhoud
Je kan de Portugese laurier het beste snoeien wanneer hij gebloeid heeft. Dus de maand juli is daarvoor zeer geschikt. Het is niet nodig hem vaak te snoeien. Je mag hem snoeien wanneer je de struik in de vorm wilt houden waarvoor hij gebruikt wordt. Dus wil je een haag dan moet je hem snoeien als hij te veel uitlopers krijgt. In de winter is het belangrijk de plant tegen de uitdrogende wind en felle vorst te beschermen. Bij een aanhoudende droogte moet je hem wel water geven. De verdamping zal ook tijdens de wintermaanden doorgaan. Probeer zodanig te snoeien dat je niet het blad raakt. Wanneer dat wel gebeurd dan zal het blad droge verkleurde randen krijgen en dat is niet mooi.

Dit vind je misschien ook leuk...