De dieren in je tuin: Bestudeer ze met een wildcamera

Eekhoorn

Stel je voor: je zit op een rustige avond thuis, scrollend door de beelden van je tuin die je wildcamera heeft vastgelegd. Plots zie je het: een nieuwsgierige egel die langs een vossenfamilie scharrelt, terwijl een paar meter verderop een haas zijn avondmaal bij elkaar graast. Het is alsof je een geheime wereld hebt ontsloten, recht in je achtertuin. Maar hoe bereik je dit punt? Hoe transformeer je jouw tuin in een toevluchtsoord voor lokale fauna, klaar om door je lens gevangen te worden? Lees verder voor een informele handleiding vol tips, tricks en interessante weetjes.

De nachtelijke avonturier: De Egel

Egels zijn de stille nachtwakers van onze tuinen, uitgerust met hun stekelige harnas. Maar wist je dat deze kleine kereltjes een oneindige honger naar slakken en insecten hebben? Met een paar simpele aanpassingen, zoals het achterlaten van een hoop bladeren, kun je ze een handje helpen – en je planten beschermen.

De slinkse buurtbewoner: De vos

Als je denkt dat vossen alleen in het bos wonen, dan heb je het mis. Deze slimme overlevingskunstenaars hebben de stedelijke omgeving omarmd. Maar, een kleine tip: weersta de verleiding om ze te voeren. Ze zijn best zelfredzaam.

Het snelle duo: Haas en Konijn

Ondanks dat ze vaak door elkaar gehaald worden, heeft elk zijn eigen charme. Hazen zijn de sprinters van de tuin, terwijl konijnen de graaf kampioenen zijn. Een wild stukje gras kan al wonderen doen voor deze springers.

De vliegende insecten jagers: Vleermuizen

Ja, je hebt ook vliegende zoogdieren in je tuin! Door een vleermuiskast op te hangen, bied je ze niet alleen een thuis, maar verlaag je ook het aantal muggen in je tuin. Win-win!

Jouw tuin is een wild paradijs

Nu we de bewoners kennen, hoe maken we onze tuin gastvrij voor ze? Hier zijn een paar eenvoudige stappen:

 

  • Water wonderland: Een simpele schaal water doet al wonderen.
  • Lokale planten power: Kies planten die thuishoren in jouw omgeving. Ze bieden niet alleen voedsel, maar ook herkenbare schuilplaatsen.
  • Een schuilplaats: Een paar takken hier, wat dicht struikgewas daar en je hebt al snel een veilige haven gecreëerd.
  • Zeg nee tegen chemicaliën: In een wereld die al vol is van vervuiling, laat jouw tuin een natuurlijke oase zijn.
  • Diversiteit is belangrijk: Een mix van verschillende planten en structuren maakt je tuin aantrekkelijk voor een breed scala aan dieren.

Het oog van de tuin: De wildcamera

Nu je tuin een dierenparadijs is, hoe zorg je ervoor dat je al deze prachtige momenten vastlegt? Hier komt de wildcamera met wifi om de hoek kijken. Deze technologische wonderen stellen je niet alleen in staat om de dieren in je tuin van dichtbij te observeren, maar ook om je tuin veilig te houden. Of het nu gaat om een sluwe vos die een bezoekje brengt of een egel die door je tuin rolt, met een wildcamera mis je geen moment.

 

En het mooiste? Terwijl je slaapt, werkt de camera door, waardoor je elke ochtend kunt ontwaken met een nieuwe serie avonturen die zich in je eigen achtertuin hebben afgespeeld. Het is alsof je een persoonlijke natuurdocumentaire hebt, waarin jouw tuin en zijn bewoners de sterren zijn. Dankzij de wifi functie, kan je vanaf de keukentafel op je tablet terug kijken wie er door je tuin scharrelt. 

 

Dus, of je nu een natuurliefhebber bent, een nieuwsgierige tuinier, of gewoon iemand die houdt van een beetje magie in het dagelijks leven, het inzetten van een wildcamera is de perfecte manier om de natuurlijke wereld te omarmen. Het is niet alleen een venster op het verborgen leven van de dieren om ons heen, maar het versterkt ook de band die we hebben met onze directe omgeving. Dus waar wacht je nog op? Laat het avontuur beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...