Tips voor het planten van de bollen

De wintertijd zit er weer aan te komen. Wil je genieten van een prachtige tuin in de lente, dan is het nu de tijd om goed na te denken welke bollen je wilt gaan planten. Wil je een prachtige tuin? Lees dan onderstaande tips om zometeen te genieten van de bollen die je hebt geplant.

1. Wanneer plant je de bollen?

De vroegbloeiende planten, zoals de krokussen, kunnen het beste rond september/oktober worden geplant. Het is namelijk belangrijk dat deze planten goed kunnen wortelen in de aarde. Hier is uiteraard tijd voor nodig. Een andere plant, die snel last van uitdroging kan hebben zoals het sneeuwklokje, moeten ook rond september/oktober worden geplant.

2. Hoe diep moeten de planten de grond in?

Meestal bedek je een bol met twee keer zijn grote qua aarde. Dit is minimaal de diepte die een bol de grond in moet gaan. Zorg ook dat de planten wel enigszins uit elkaar worden geplant, maar ook weer niet te veel. Zodoende weet je ook dat je dit goed kan staan in het voorjaar.

3. Hoeveel bollen dien je te planten per m2?

Dit is ook sterk afhankelijk van welke planten je in de grond wilt stoppen. Wil je bijvoorbeeld tulpen planten? Dan heb je er aan 12 tot 15 meer dan voldoende. Het is verstandig om bijvoorbeeld de kleuren ook af te wisselen. Zo heb je een kleurrijke tuin.

Dit zijn een aantal tips waardoor je een schitterende tuin krijgt. Doe er je voordeel mee. Heb je nog meer vragen? Vul het contactformulier in en laat een reactie achter.

 

Dit vind je misschien ook leuk...