Het nieuwe wonen – het moderne interieur

Vroeger
Jarenlang is het interieur een ondergeschikt kindje geweest in Nederland. Het huis werd ingericht met degelijke meubelen die jarenlang mee moesten gaan. Eenmalig werd er geld aan de inrichting besteed en dat is waar men het mee deed. Er waren wel trends in interieur, maar deze veranderde langzaam. Terugkijkend op de interieurs van de jaren ’50, ’60 en ’70, zijn er wel duidelijke kenmerken tijdens deze decennia. Veel interieurs uit die tijd leken op elkaar, iedereen volgde dezelfde stijl.

Veranderingen
In de loop van de jaren is men steeds meer in aanraking gekomen met invloeden van buitenaf die weerslag hebben gehad op de visie op huis en inrichting. Reizen binnen en buiten Europa heeft hier effect op gehad, maar ook de versmelting van culturen in onze samenleving. Het internet en de opkomst van woontijdschriften en -progamma’s hebben er voor gezorgd dat men volop inspiratie kon delen over huis en interieur.

Het nieuwe wonen
Tegenwoordig is elk Nederlands interieur uniek. Er zijn zoveel verschillende stijlen denkbaar en iedereen mag zijn woning inrichten zoals men dat wil. Zo heb je de Scandinavische stijl, de Aziatische (zen) stijl, maar ook de brocante stijl geïnspireerd op grootmoeders huis. Indien men meerdere stijlen mooi vindt, kan dat ook worden toegepast, het eclectische interieur. Dat is het nieuwe wonen, wonen zoals men zich thuis voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *