Welke spiegel past het best bij jouw woning?

Bij het inrichten van bepaalde kamers is er een bijzonder soort meubel wat vaak minder aandacht krijgt dan het verdient. Dit is de spiegel. Spiegels kunnen een prachtig spektakelstuk zijn in iedere kamer en zijn ook nog eens zeer functioneel. Wie kijkt er immers niet minimaal eens per dag even of zijn of haar haar goed zit en er geen etensresten meer tussen je tanden te vinden zijn? Desondanks kan het uitkiezen van een spiegel nog heel moeilijk zijn. Er zijn immers allerlei verschillende soorten spiegels tegenwoordig. In dit blog worden enkele trends binnen de spiegelwereld besproken om jou te kunnen helpen in je zoektocht naar de perfecte spiegel. Zo zal ook jij hopelijk een spiegel op maat naar jouw stijl kunnen vinden.

Welke spiegels zijn er op de markt? 

In zijn simpelste vorm weerkaatst een spiegel licht zonder verstrooiing. Hierdoor wordt de wereld om je heen terug gespiegeld naar jou. Voor het optimaal functioneren van een spiegel is het belangrijk dat het oppervlakte van een spiegel glad genoeg is zodat de weerkaatsing van het licht kan plaatsvinden. Deze techniek is in de moderne wereld wijd verspreid en er zijn overal spiegels te vinden. Daarbij is vooral de vlakke spiegel zeer populair geworden. Deze spiegels laten een beeld zien dat precies lijkt op het origineel maar dan gespiegeld. Ideaal voor gebruik in huis. Andere spiegels, zoals een holle spiegel, sferische spiegel, bolle spiegel of lachspiegel vervormen het beeld enigszins en worden vooral in attractieparken en het verkeer gevonden. Blijf daar dus bij weg. Wel kan je nog overwegen een spiegel met gelaagd glas aan te schaffen. Gelaagd glas is sterker dan normaal glas waardoor de spiegel minder kans oploopt om gebroken te worden. Vooral in een huis waar veel kinderen rondlopen of bijvoorbeeld op een openbare plek als een kantoor kan een spiegel met gelaagd glas zeer goed van pas komen.

Spiegel in huis

De mooiste spiegel voor jouw huis

Er zijn allerlei verschillende spiegels in allerlei stijlen te vinden. Zo zijn er staande, rechthoekige spiegels en ronde hangende spiegels en alles daar tussen in. Als jij nadenkt over een nieuwe spiegel is het in eerste instantie handig om na te denken over waar deze komt te staan. Spiegels in een badkamer of gang zijn vaak wat kleiner, gefocust op het gezicht en hangen dan ook op ooghoogte. Het is daarnaast echter ook handig om je gehele outfit te kunnen bekijken. Daarom is het ten zeerste aan te raden om in je slaapkamer een staande spiegel te plaatsen waarin je jezelf van top tot teen kan bekijken. Als de grote eenmaal bepaald is, is het ook nog belangrijk om een bepaalde stijl spiegel uit te kiezen. Zo zijn er hele simpele spiegels, die simpelweg wat glas in een simpel frame vasthouden, maar ook spiegels met allerlei versieringen. Denk hierbij vooral aan steentjes, maar zelfs schilderingen. Hoewel dergelijke spiegels mooi zijn, moet je wel oppassen dat ze functioneel blijven. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om online een beetje rond te neuzen naar jouw perfecte spiegel. 

Dit vind je misschien ook leuk...