Wat kost een aluminium schuifpui?

Schuifpuien zijn al jaren enorm populair. Ze bieden enorm veel voordelen. Door de pui te openen, haal je buiten als het ware naar binnen. Je terras of tuin wordt zo een verlengstuk van je huis. Een ander voordeel is dat de ruimte een stuk lichter wordt. Naast schuifpuien van hout of kunststof, kun je ook kiezen voor een aluminium schuifpui. Deze heeft zo zijn specifieke voordelen ten opzichte van hout en kunststof. In dit artikel lees je wat de kosten zijn van een aluminium schuifpui.

De voordelen en nadelen van een aluminium schuifpui

Het grote voordeel van een aluminium schuifpui is dat deze een lange levensduur heeft, tot wel 60 jaar. Daarnaast is hij volledig recyclebaar. Een aluminium schuifpui vergt ook weinig onderhoud. Als het juiste glas wordt gebruikt, wordt de woning optimaal geïsoleerd. Je kunt hierdoor flink op de stookkosten besparen.

Een aluminium schuifpui oogt ook super strak en sluit perfect. Hij wordt vaak in nieuwbouw toegepast. Hij is ook beter bestendigd tegen inbraak, mits ze voorzien zijn van degelijk hang- een sluitwerk.

Een nadeel van een aluminium schuifpui zijn de aanschafkosten. Hij is namelijk zo’n 20 procent duurder dan een houten- en 30 procent duurder dan een kunststof schuifpui. Een ander nadeel is dat hij niet zo gemakkelijk van kleur kan worden veranderd. Ook is een eventuele beschadiging moeilijk te repareren. Dit zijn wel zaken die je in overweging moet nemen.

aluminium schuifpui huis

De kosten van een aluminium schuifpui

Exacte prijzen noemen is onmogelijk. De prijs van een aluminium schuifpui hangt van een aantal factoren af.

Als eerste hanteren de verschillende leverancier allemaal hun eigen tarieven. Daarnaast hangt het af van de glaskeuze en de indeling. Kijken we naar de totale kosten inclusief installatie en de B.T.W. voor een 2-delige aluminium schuifpui van 3 meter breed, dan moet je rekening houden met een bedrag dat tussen de 8.000 en 9.000 euro ligt. Als je een 3-delige schuifpui met een breedte van 4,5 meter wilt, dan ben je een bedrag tussen de 12.000 en 13.000 euro kwijt.

Let wel, dit is slechts een indicatie. Afhankelijk van bepaalde kenmerken en de kosten voor installatie kan de prijs lager of hoger uit vallen. Wil je een aluminium schuifpui laten installeren, maak dan vooraf een compleet wensenlijstje voor wat betreft de afmetingen, het aantal delen, kleur en glaskeuze. Ga vervolgens bij verschillende leveranciers een offerte opvragen, zodat je goed vergelijkingsmateriaal hebt. Bekijk ook goed de reviews van deze leveranciers.

 

Dit vind je misschien ook leuk...