Lees hier de woontrends van 2021

Plafond
Plafond

Net als ieder jaar brengt ook 2021 weer verschillende woontrends met zich mee. Hieronder nemen we de belangrijkste woontrends van 2021 graag met je door. Woontrends zijn natuurlijk interessant, maar laat je niet verleiden door wat de trend je voorschrijft. Uiteindelijk moet je altijd kiezen voor een inrichting die bij jouw specifieke woonwensen aansluit. Ben je op zoek naar meer licht voor in je huis? Kijk dan eens naar een ventilerende lichtkoepel of een lichtkoepel met opstand.

 

Brave Ground als populaire kleur

De eerste woontrend van 2021 is de kleur van het jaar. De kleur van het jaar is de kleur Brave Ground. De kleur valt te omschrijven als rustig en natuurlijk. Brave Ground is een bruine kleur, een kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Door de rustige uitstraling van deze kleur, kun je hem makkelijk naar de achtergrond laten verdwijnen. Meubels en accessoires binnen je interieur zullen hierdoor beter opvallen. Een lichte kleur in je huis helpt met een lichter interieur. Ook kun je een ventilerende lichtkoepel of een lichtkoepel met opstand plaatsen om meer licht aan te brengen in je huishouden.

 

Donkerblauw ook populair in 2021

Een andere woontrends van 2021 is de kleur donkerblauw. De kleur donkerblauw is net als de kleur Brave Ground goed te combineren met allerlei meubels en staat ook goed bij meubels gemaakt van hout. Donkerblauw geeft een frisse uitstraling aan je inrichting en is hiernaast een erg tijdloze kleur.

 

Zoals eerder benoemd staat de kleur blauw goed bij verschillende houtsoorten. Hiermee komen we ook direct bij woontrend nummer 2 van het jaar 2021: meubels gemaakt van lichte soorten hout. Lichte soorten hout komen vooral voor in Noordelijke interieurs, interieurs bekend uit Scandinavië. De lichte houtsoorten zijn in het jaar 2021 ook terug te zien in allerlei andere soorten inrichtingen. Lichte houtsoorten komen terug in tafels en stoelen, maar ook in vloeren.

Interieur

Interieur van een woonhuis.

De laatste woontrend van 2021 die we zullen benoemen is de botanische woontrend. Steeds meer zien we woontrends waar de natuur en het milieu in terugkomen. Bij botanische woontrends kun je denken aan natuurlijke producten, accessoires gemaakt van bijvoorbeeld bamboe of het wol van dieren. De producten zijn duurzaam en houden dus rekening met het milieu. Een ventilerende lichtkoepel of een lichtkoepel met opstand staan beide ook goed in combinatie met botanische accessoires.

Dit vind je misschien ook leuk...