Een nieuw design, een nieuw plafond!

kiezen van plafondplaten

Plafondpanelen, je ziet ze eigenlijk overal wel weer terug op je werk, in het ziekenhuis en in winkels. Hier lees je meer over plafondpanelen.

Wat zijn plafondpanelen?
Plafondpanelen zijn panelen die aan het plafondprofiel kunnen worden bevestigd. Hierdoor ontstaat er dus een verlaagd plafond. Dit is een systeemplafond. Je kunt deze profielen met een ophangsysteem aan het plafond bevestigen om de plaat te laten zakken en ruimte te creëren. In de ruimte tussen de bovenverdieping en het plafond heb je dan extra ruimte voor kabels en verlichting. Daarom is dit systeemplafond handig voor als je een hoop kabels hebt.

Wanneer gebruik je plafondpanelen?
Als je een eigen kantoor hebt is dit helemaal handig om voor plafondplaten te kiezen omdat je kantoor ook je visitekaartje is. Als je je huis wilt renoveren, is het plafond handig. Het is eenvoudig te monteren en geeft je huis een mooiere, modernere uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld ook kabels wegwerken, verwarmingsbuizen wegwerken en verlichting wegwerken.

Twee voordelen van plafondpanelen
Er zijn genoeg voordelen van plafondpanelen. Hier lees je twee verschillende voordelen van plafondpanelen. Het eerste voordeel is hierboven ook al vermeld werd dat je extra ruimte hebt voor kabels, verwarmingsleidingen en rioolwaterzuiveringssystemen. Een ander voordeel is dat de ruimte optisch kleiner wordt. Dit maakt je ruimte gezelliger. Zo zijn er nog tal van voordelen aan plafondpanelen.

plafondplaten
Ook zijn er naast voordelen ook nadelen aan plafondpanelen. Hier lees je twee verschillende nadelen van plafondpanelen. Het eerste nadeel is dat de ruimte optisch kleiner wordt. Als zoiets als een kast te lang is, kan het door het plafond komen dat de kast niet meer in de kamer past. Een ander nadeel van het plafond is dat als de hoogte van de kamer al laag is, het het beste is om het plafond niet te gebruiken omdat de ruimte dan klein zal zijn. Als je toch wilt dat de plafondplaten je kamer er mooier en moderner uit laat zien, zelfs als je plafond al laag is, kun je ervoor kiezen om het plafondpaneel zo hoog mogelijk te plaatsen, bij voorkeur tegen het bovenste niveau. Helaas kun je dan geen extra kabels of verwarmingsbuizen toevoegen.

Hopelijk is het door deze tekst wat duidelijk voor je geworden wat plafondplaten precies zijn en waarvoor ze gebruikt worden en heb je er ook wat aangehad als je zelf plafondpanelen wilt aanschaffen.

Dit vind je misschien ook leuk...