Hoe plaats je een zonnescherm?

Plaatsen zonnescherm
Plaatsen zonnescherm

Plek bepalen

Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste plek kiest voor het zonnescherm. Plaats het zonnescherm op zo’n manier dat hij minstens 2 meter van de grond af hangt. Er zit uiteraard ook een cassette aan het zonnescherm vast en daarom moeten we nog 30 centimeter hoger gaan. De minimale hoogte is dus 2 meter en 30 centimeter. Uiteraard kan het scherm ook hoger dan dit gehangen worden. Teken de plaatsen waar de steunen moeten komen af en zorg dat beide plaatsen op precies dezelfde hoogte zijn. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van een waterpas.

Nu is het tijd om de gaten te gaan boren. Probeer niet in een voeg te boren en gebruik een klopboormachine. Dit heeft beide te maken met de uiteindelijke draagkracht.

Zonnescherm plaatsen

Gebruik bij het plaatsen van een zonnescherm een klopboormachine om de draagkracht te versterken

Keilbouten en beugels

Aan de keilbouten worden de beugels gemonteerd. Zorg dat de keilbouten ver genoeg uitsteken zodat er genoeg ruimte is voor de steunen. Zodra er enige weerstand gevoeld wordt op de keilbouten sla je ze er verder in met een hamer. Haal de ringen en moeren van de keilbouten en maak nu de beugels eraan vast.

De cassette

Haal de valant uit de cassette, hierdoor wordt hij niet vies en is de cassette makkelijker te monteren. Bevestig nu de cassette aan de geïnstalleerde beugels. Schuif vervolgens de valant weer terug en hang de draaistang in de haak.

Afstellen

Als je het scherm opnieuw qua hoogte wilt instellen draai je de bouten weer een beetje los. Nu kan je de hoogte bijstellen door middel van de bouten aan de voorzijde bij te stellen. Let op dat hij waterpas blijft hangen!

Dit vind je misschien ook leuk...