Handige interieurtips bij de inrichting van kleine woningen

interieurtips kleine woning
interieurtips kleine woning

Een kleine woning zoals een appartement of klein inrichten. Dat ik niet gemakkelijk. Voor u als woningeigenaar, maar zelfs voor binnenhuisarchitecten kan dit nog hele opgave zijn. In een kleine omgeving waar veel meubels staan is het lastig om de rust te creëren en daarom geven wij uw graag wat tips, zodat u kunt nagaan of dit tot te mogelijkheden van uw eigen woning behoort.

Klein wonen heeft voordelen

Klein wonen hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Meestal hebben kleine woningen of een appartement juist een gunstig gelegen locatie in bijvoorbeeld stadscentrum of rondom een park. Ook zijn de woningen geliefd onder de nieuwe woningmarkt betreders, zeker voor stellen of één vrijgezel is het belangrijk om experimenteren waar er leuk gewoond kan worden voor een prijs die betaalbaar is.

Licht

Lichte kleuren stralen ruimte uit. In grote woningen, maar ook in kleine woningen. Dit geldt voor de vloer, muren en plafond. Nu denkt u misschien uw huis zo erg saai wordt, maar uw huis hoeft niet alleen te bestaan uit wit. Lichte tinten blauw, groen, rood, roze en grijs kunnen toch zorgen voor de warmte en kleurvariatie mocht u een kleurrijk huis willen. Wilt u toch donkere kleuren, dat is geen probleem, alleen wij raden aan om dan voor donkere meubelen te kiezen in plaats van een donker plafond, vloer of muur, want dan wordt het gegarandeerd donker in je woning.

Verschillende ruimtes creëren

Bij een kleine woning, wilt u dat het er zo ruimtelijk mogelijk uitziet. bij een kleine woning is dat moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende ruimtes creëren door middel van een room divider. Ook kan een meubel zoals een bank of plant kan voor die afscheiding zorgen. Wilt u een functionele afscheiding dan is een kast de juiste optie, want dat is weer extra opbergruimte.

interieurtips

Interieurtips voor een klein huis

Gebruik maken van multifunctionele meubelstukken

Bij een kleine woning is creatief omgaan met meubels vaak noodzakelijk. Een bedbank, uitschuifbare eettafel. Dit zijn handige meubels wat zeer handig is in een kleine woning, waar elke centimeter telt.

Gebruik de ruimte optimaal

Voor koken heeft men veel kookgerei nodig en dus opbergruimte. Bij een kleine woning is een keuken met alleen keukenkastjes beneden niet voldoende opbergruimte voor al uw spullen. Daarboven tot het plafond is vaak leeg en daar is dus nog een heleboel ruimte beschikbaar tot aan het plafond. Gebruik die ruimte goed door bijvoorbeeld simple planken te plaatsen waar u al veel spullen kwijt kunt.

Hulp nodig bij de inrichting?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van uw interieur? Uw interieur door anselm oome laten inrichtingen is de juiste keuze aangezien de jarenlange ervaring en de juiste hoeveelheid kennis op interieur gebied. Daarbij kunnen zij ook meubelen op maat maken.

Dit vind je misschien ook leuk...