Wat maakt landelijke keukens zo speciaal?

landelijke keuken in huis
landelijke keuken in huis

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken bepaal je welke stijl je wilt dat deze heeft, en landelijke keukens zijn dan op dit moment erg in trek. En dat is ook niet verwonderlijk, want de landelijke keuken is een keuken waarin geleefd mag worden en waarin iedereen samenkomt na een lange dag. Het is niet moeilijk om een landelijke keuken te herkennen en er zijn bepaalde elementen die ze anders maken dan keukens in een andere stijl. En deze kenmerken zijn dan ook exact de redenen waarom landelijke keukens zo speciaal zijn.

 

Landelijke keukens zijn authentiek

Eén van de belangrijkste kenmerken van de landelijke keuken is authenticiteit. De keukenkastjes hebben een rand, de handvaten zijn klassiek en duidelijk zichtbaar, de vloer is gemaakt van stenen tegels met een ruitpatroon en overal zijn versieringen, randjes en ornamenten zichtbaar. Landelijke keukens worden vaak gezien als het tegenovergestelde van moderne keukens en dat is in dit geval echt duidelijk zichtbaar. Moderne keukens zijn strak, glanzend, hebben geen handvaten of andere versieringen en zijn zo minimalistisch mogelijk ingericht.

 

De landelijke keuken is natuurlijk

In de landelijke keuken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dat betekent dus natuursteen op de vloer en het werkblad en een porseleinen en verzonken gootsteen. De kastjes zijn van hout gemaakt en in natuurlijke kleuren geschilderd. Je ziet in landelijke keukens vaak aardetinten terug en andere kleuren zoals terracotta, vanille en beige. Er wordt meestal gebruik gemaakt van contrasterende kleuren en een lichte kleur en een donkere kleur. Blauw en grijs kunnen in de landelijke keuken ook bijzonder mooi zijn.

 

landelijke keuken

Waarom zijn landelijke keuken zo speciaal?

 

Landelijke keukens zijn gezellig

Een laatste kenmerk van de landelijke keuken is dat deze direct gezellig en knus aanvoelt. Er is veel ruimte en dat is ook nodig, want de keuken is het hart van de woning. Hier komen gezinsleden, vrienden en familie samen om tot rust te komen en plezier te hebben. De meeste landelijke keukens hebben daarom ook een grote eettafel en deze is vanuit de keuken gemakkelijk te bereiken. Hier zitten kinderen het huiswerk te doen terwijl de ouders aan het koken zijn of drink je een glaasje wijn met je vrienden na een lange werkdag. Het is de sfeer die de landelijke keuken zo speciaal maakt en deze wordt gecreëerd door de natuurlijke en authentieke elementen.

 

Is een landelijke keuken wat voor jou?

Heb jij interesse in een landelijke keuken, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze past bij je interieur en de stijl van je woning. Vervolgens is het belangrijk dat jouw keuken groot genoeg is, want in kleine ruimtes kunnen landelijke keukens nog wel eens benauwend zijn. In veel gevallen zal een landelijke keuken echter uitstekend aansluiten bij jouw wensen, smaak en levensstijl, want deze keuken is bedoeld voor mensen die ervan houden samen te zijn. Landelijke keukens zijn het hart van de woning en van het huishouden en dat betekent dat je er nog vele jaren hele mooie herinneringen zal opbouwen. Wil je een keuken met een nostalgische look & feel, maak dan jouw keuze voor de landelijke keukens van www.superkeukens.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...