Tips voor het bewaren van het eten

Koelkast
Koelkast

Een van de meest vervelende gevoelen is wanneer je iets heel graag wilde eten waarvan je wist dat het op je wachtte, maar het uiteindelijk beschimmeld of verouderd is. Het bewaren van voedsel om het zo lang mogelijk mee te laten gaan is iets dat niet eenvoudig is om direct in een keer goed te doen. Er zijn veel tips die je online kunt vinden over wat de beste manieren zijn om voedsel te bewaren, en de beste tip is eigenlijk: leer uit ervaring. Denk aan fruit, vlees, vis, groente, blikvoer, alles heeft een andere houdbaarheidsdatum en bewaarwijze. Dus wat zijn dan de beste manieren om het te bewaren? Hoe doen bedrijven dat zoals, bijvoorbeeld, de horeca? Zij moeten vaak dus een koelcel kopen of een vriescel kopen, maar wat houd dat verder dan in?

Eten bewaren in een restaurant

In restaurants en andere horecabedrijven moeten ze veel eten en drinken leveren aan alle mensen die naar hun keten komen. In plaats van één koelkast, zoals die ene die je thuis hebt staan, heb je grotere, koudere of warmere koelkasten en vriezers. Maar, een koelcel of een vriescel aanschaffen is niet zomaar iets, en word ook zeker niet alleen gedaan door de horeca. Koelcellen en vriescellen zijn enorm en kunnen dus ook honderden kilo’s voedsel bevatten. Ze zijn vrij duur, maar bedrijven zoals restaurants hebben ze nodig om al het voedsel dat ze ontvangen op te slaan en ervoor de zorgen dat het niet snel bederft.

Koeling

Eten bewaren in huis.

Eten bewaren in het huis

Het bewaren van voedsel in huis kan een uitdaging zijn. Gelukkig kun je online en in winkels veel dingen vinden die kunnen helpen om je eten langer goed te houden. In speciale vershoudbakjes kun je bijvoorbeeld etenswaren bewaren, bijvoorbeeld in de koelkast, en gaat het langer mee. Er zijn tegenwoordig ook allemaal ‘life hacks’ voor het bewaren van voedsel. Een voorbeeld hiervan is als je een appel niet helemaal opmaakt, dan kun je hem in een bakje doen met een stukje citroen en word hij minder snel bruin. Dit kan ook bij avocado of ander vers fruit. Nog een voorbeeld is dat je versgebakken koekjes langer zacht kan laten zijn als je juist dan een stukje appel er bij in doet. Zo zijn er dus honderden tips die je kunt vinden over hoe je je etenswaren verser, beter en langer in je koelkast of kasten kunt bewaren.

Dit vind je misschien ook leuk...