Kies de plant die bij je past!

planten kopen

Nu de herfst langzaamaan zijn intrede doet is dit de perfecte tijd om te tuin eens flink onder handen te nemen. Het gras kan voor de laatste keer worden gemaaid, borders kunnen aangevuld worden met compost of de gehele tuin kan een metamorfose krijgen. Door de relatief hoge bodemtemperatuur is het najaar de perfecte periode om de tuin eens op de schop te nemen! Waar je allemaal op moet letten lees je hieronder.

Voor de tuinliefhebber

Zorg bij het uitkiezen van de planten dat deze aansluiten bij ‘het aantal groene vingers’. Oftewel, kies tuinplanten die bij je passen. Ben je een echte tuinman of tuinvrouw en vindt je het heerlijk om in de tuin te wroeten? Dan is het voor jou het geen enkel probleem om bepaalde planten enkele keren per jaar te snoeien en te bemesten. Of bij de Rhododendron wat extra turf toe te voegen. Kortom, tuinieren is je hobby! Veel informatie over tuinplanten en de verzorging ervan is terug te vinden op de website van Plantengrow.nl, waarbij het zelfs mogelijk is om vanuit je luie stoel online je tuinplanten te bestellen! Planten kopen kan tegenwoordig eenvoudig online! Via deze website kun je zoeken op bloemkleur, standplaats, bladkleur en noem maar op. Alle planten worden rechtstreeks vanuit een kwekerij geleverd waardoor de kwaliteit erg hoog is. 

Daarnaast is het als tuinliefhebber fijn dat je de nieuwste soorten kunt krijgen. Omdat Plant & Grow nauw samenwerkt met diverse kwekers zijn zij ook op de hoogte van de nieuwste plant ontwikkelingen. Ook is het aanbod plantsoorten vele male groter dan in de reguliere tuincentra. Als tuinliefhebber ben je vaak net op zoek naar dat ene plantsoortje wat in een tuincentrum vaak niet wordt aangeboden, maar wel online via internet.

planten bestellen
Nieuwe planten bestellen

Voor de beginner

Ben je zelf niet zo’n tuinman/tuinvrouw met groene vingers maar vindt je het toch belangrijk om een goed onderhouden tuin te hebben? Kies dan juist voor planten die relatief weinig onderhoud behoeven. Dit zijn tuinplanten die over het algemeen weinig snoei nodig hebben, op vrijwel alle grondsoorten groeien, vrijwel niet gevoelig zijn voor ziekten en plagen (waardoor je dus ook niet met de nodige gewasbeschermingsmiddelen hoeft te werken) en weinig meststoffen nodig hebben. Een enkele keer per jaar bemesten en incidenteel snoeien is genoeg om je tuin in top conditie te houden. Vaak zijn dit de bodembedekkers en siergrassen.

Voorbeelden van zo’n soorten planten zijn de Vinca, (die bodemdekkend groeit en dus de kans op onkruid verkleint), Cotoneaster, Liriope en de Festuca. Stuk voor stuk compleet andere tuinplanten die je tuin kunnen laten stralen en allen weinig onderhoud behoeven. Let dus altijd goed op bij het aanschaffen van je nieuwe tuinplanten of deze veel of weinig onderhoud nodig hebben. Dit voorkomt eventuele tuinfrustraties.

Meer informatie over de onderhoudsarme tuin, zie Plantengrow.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *