Zetwerk maken vele handen licht werk

soorten zetwerk
soorten zetwerk

De keuze uit materiaal voor uw dak zegt veel over de uitstraling van uw dak en de keuze mogelijkheden zijn breed. Daarom is het belangrijk dat u uit het juiste materiaal kiest voordat u aan de afwerkingen begint. Denk bijvoorbeeld aan: zink, aluminium, lood of Plastisol. En dit kan allemaal op maat gerealiseerd worden. Maar wat houdt zetwerk op maat eigenlijk in?

Zetwerk op maat

Bij het gebruik van een bankschroef wordt het plaatwerk omgebogen tot gewenste vormen met zowel scherpen als afgeronde hoeken. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de afmetingen van het plaatmateriaal en de hoeveelheid. En doordat er geen lassen in het proces komt kijken scheelt dit veel tijd en word het plaatwerk altijd netjes afgewerkt. Dit kan gedaan worden met verschillende materialen zoals: lood, plastisol, aluminium of zink.

Toepassing van zinken zetwerk

Windveren, afdekkappen, hemelwaterafvoeren, dakkapellen, felsdaken en roofdaken. Dit is allemaal te realiseren met zink zetwerk op maat. Het straalt ook nog eens kwaliteit en duurzaamheid uit om uw pand te laten stralen. En doordat alles op maat gemaakt kan worden kunnen zelfs oude goten, dakranden, regenpijpen en verbindingsstukken vervangen worden en geheel nagemaakt worden zoals het origineel.

zetwerk op maat

Bent u op zoek naar zetwerk op maat?


Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat

Aluminium op maat zorgt voor een moderne afwerking en glans en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. En door de weinig onderhoud heeft het ook nog eens een lange levensduur. Om een gelijke lijn te krijgen in meerdere projecten op maat, gebruikt u één materiaal in het gehele proces. Maar u kunt uiteraard ook kiezen voor zink. Regenpijpen, vergaarbakken en dakgoten kunnen exact op maat gemaakt worden en geeft uw pand een authentieke uitstraling. Maar naast aluminium is zink milieuvriendelijk, zeer gebruiksvriendelijk en stevig genoeg dat het bestendig is tegen regenbuien en stormen. En door zijn lange levensduur is het zelfs na het gebruik recyclebaar.

 

Ook advies op maat

Naast aluminium en zink zijn er nog diverse andere materialen om uit te kiezen. En het is uiteraard begrijpelijk dat u niet de nodige kennis beschikt over materialen voor het dak van uw woning/pand. Maar voor geheel kwalitatieve service zijn er genoeg vakmannen die u hierbij verder kunnen helpen. Ga langs bij een dak groothandel in uw buurt en laat u informeren over zowel zetwerk als materialen voor uw dak.

Dit vind je misschien ook leuk...