Hier moet een seniorenbadkamer aan voldoen

veilige seniorenbadkamer

De senioren van nu, zijn vergeleken met 50 jaar geleden, veel fitter en actiever. Sporten, uitgaan en recreëren is nog nooit zo vaak door de 50 plusser gedaan als de laatste tien jaar. Toch heeft een persoon die boven de 55 jaar is, meer kans om te vallen en daarbij iets te breken. Jaarlijks hebben zo’n slordige 3 miljoen mensen medische hulp nodig omdat zij zijn gevallen in of om het huis. De badkamer is berucht om vallen en brekende botten. Dat komt omdat de badkamer vochtig is en er zeep wordt gebruikt wat dan weer uitglijden bevordert. Seniorenportaal.nl is een website speciaal bedoeld voor de oudere mens. Sport, gezond eten, omgaan met geld en waar een seniorenbadkamer aan moet voldoen, wordt allemaal besproken op seniorenportaal.nl.

 

Woonwebsite met adviezen voor comfortabel douchen

Zoekt u een woonwebsite waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een veilige douchecabine? Online is alles te vinden op dat gebied. Om zo lang mogelijk thuis te wonen en zelfstandig te kunnen douchen, zal een goede woonwinkel in badkamers voor ouderen, de badruimte kieskeurig moeten bekijken. Het is belangrijk om te genieten van optimaal douchecomfort. De meest voor de hand liggende mogelijkheid waarbij niet een al te grote verbouwing nodig is, zijn de voordelen van een inloopdouche. Deze douche past vrijwel in elke badkamer en kan worden voorzien van een aangename regendouche. Zonder randen en opstapjes veilig de doucheruimte inlopen. Het laten aanbrengen van een anti-slipvloer voorkomt uitglijden.

seniorenbadkamer

Is jouw seniorenbadkamer veilig?

Tips voor een veilige seniorenbadkamer

De doucheruimte is veilig zoals hierboven beschreven met een antislipvloer en inloopdouche zonder vervelende opstapjes.

Senioren willen echter ook regelmatig in bad zonder te vallen en uit te glijden. Een stevige handgreep om in- en uit het bad te stappen, is gemakkelijk aan te brengen. Ook een bad met ingebouwde handgreep voorkomt vallen of uitglijden. Een bad kan worden voorzien van een stroeve bodem. Rechte zijwanden zijn gemakkelijker in- en uitstapbaar voor de oudere mens, dan schuine wanden.

 

De wastafel

Deze moet aangebracht zijn op de juiste hoogte. Ook mensen die in een rolstoel zitten moeten zich comfortabel kunnen wassen. De wastafel kan worden voorzien van een beugel rondom de wastafel. Deze beugels kunnen ook worden gebruikt voor het uithangen van een handdoek.

Kranen moeten een stevige grip hebben en spiegels moeten op de juiste hoogte worden aangebracht.

Dit vind je misschien ook leuk...