Stappenplan voor een lagere energierekening

Energierekeningen voor huishoudens worden hoger en hoger. Daarom vind je hier enkele bespaartips om de kosten voor energie toch tot een minimum te beperken, zodat je geld overhoudt voor leukere dingen!

Gas licht vergelijken

Met online energievergelijkers kun je snel de goedkoopste energieleverancier vinden voor jouw huishouden. Kies voor een overzicht van de goedkoopste pakketten of filter op groene energie.

Ga voor een eenjarig contract met vaste tarieven

Intuïtief klinkt een meerjarig contract misschien als de beste optie, maar het is niet de goedkoopste. Bij een meerjarig contract kunnen de belastingen en netbeheerkosten alsnog veranderen. En stap je jaarlijks over naar de goedkoopste energieleverancier? Dan profiteer je ieder jaar opnieuw van welkomstpremies.

Stap direct over

Al lange tijd klant bij dezelfde energieleverancier? Dan is de looptijd van je abonnement waarschijnlijk afgelopen en betaal je geen voordelig actietarief meer maar duurdere standaardtarieven. Ontdoe jezelf zo snel mogelijk van onnodig dure tarieven en stap over naar een goedkopere energieleverancier.

hoe besparen op energierekening

Ga zuinig om met energie

Zit je eenmaal goed bij je goedkope energieleverancier, dan doe je er goed aan om te besparen op je energieverbruik. Ook dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Denk aan het vervangen van gloeilampen door LED lampen, de verwarming een graad lager zetten, een slimme thermostaat aanschaffen, opladers uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt, oog hebben voor het energielabel bij de aanschaf van nieuwe apparaten, etc.

Verduurzaam je woning

Ook door je woning te verduurzamen kun je flink energie en geld besparen. Dit vergt weliswaar een eenmalige investering, maar kan ja na verloop van tijd veel opleveren. Vervang bijvoorbeeld je oude CV ketel door een energiezuinigere variant, laat je woning isoleren of plaats zonnepanelen en een warmtepomp.

Dit vind je misschien ook leuk...