De vele voordelen van robuuste tafels

Robuuste tafels: het is een trend die al jaren ongekend populair is. En dat is niet geheel onterecht, want deze prachtige meubels zijn enorm sfeerbepalend in huis en kunnen een ruimte helemaal laten opleven. Er zijn heel veel verschillende soorten robuuste tafels te koop, en daardoor blijft het nog steeds mogelijk om echt een unieke tafel te vinden voor jouw woning. Robuuste tafels zijn niet alleen mooi, er zitten ook nog eens heel veel voordelen aan!

Wat verstaan we onder robuuste tafels?

Robuuste tafels zijn eigenlijk tafels die gemaakt zijn van een stevig materiaal. Vaak zijn het  sterke houtsoorten die zwaar en stevig zijn, maar ook lang meegaan. Deze tafels geven een stoere en industriële look aan een woning en kunnen dus wel tegen een stootje. In de meeste gevallen is het tafelblad gemaakt van hout, maar zijn de poten van staal. Ook staal is erg stevig en in combinatie met het hout is het dus een sterke tafel waar je jarenlang van kunt genieten. De populariteit van robuuste tafels is daarom ook erg groot!

Stevig, hard en natuurlijk hout

Het belangrijkste voordeel van een robuuste tafel is dat het materiaal natuurlijk, stevig en hard is en dus lang meegaat. Ze zijn meestal van eikenhout en dit is van nature een harde houtsoort. Het is wel belangrijk om het hout goed te onderhouden met de juiste producten, zodat er geen vocht of vuil in kan trekken. Verder is een robuuste tafel stijlvol en is het een echte eyecatcher in huis!

De verschillende soorten robuuste tafels

Robuuste tafels komen in allerlei soorten en maten. Eettafels, salontafels, nachtkastjes, buitentafels of andere soorten houten tafels: deze zijn allemaal in robuuste stijl verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen voor de vorm. Rond, ovaal, langwerpig: het is allemaal mogelijk. Door online op zoek te gaan naar inspiratie kun je een idee krijgen van alle mogelijkheden. Misschien zie je wel de tafel van je dromen!

Tafel in robuuste stijl

Waar kun je terecht voor een robuuste tafel?

Je kunt bij diverse winkels langsgaan om hun aanbod van robuuste tafels te bekijken. Je hebt natuurlijk de meeste kans bij woonwinkels, maar ook meubelmakers kunnen je een aantal mooie opties laten zien. Het voordeel van een meubelmaker is dat je je tafel hier precies op maat kunt laten maken. Je tafel is dan niet alleen door echte vakmensen gemaakt, het past ook nog eens perfect in je huis. Ook online kun je bij web- en woonwinkels kijken voor hun ruime aanbod.

De kosten van robuuste tafels

De prijs van een robuuste tafel hangt van een aantal zaken af. Zo verschilt de prijs ten eerste per houtsoort, maar ook de grootte en de vorm bepaalt de prijs. Ook kun je er vanuit gaan dat de kosten hoger zullen oplopen wanneer je kiest voor een op maat gemaakte tafel bij een meubelmaker. Echte creatievelingen kunnen er ook altijd nog voor kiezen om zelf aan de slag te gaan om een robuuste tafel te maken. In dit geval kun je het best langsgaan bij een houthandel om goed hout te kopen.

Inspiratie nodig? Kijk voor robuuste tafels eens op Woodindustries.nl

Dit vind je misschien ook leuk...