Landelijk wonen

Landelijk wonen
Landelijk wonen

We verlangen naar rust en stilte. Ons leven gaat snel, is stressvol en we hollen onszelf voorbij. Waar anders dan in je eigen huis vind je deze rust? Veel mensen kiezen om op het platteland te gaan wonen. Het is er natuurlijk heerlijk wonen! Maar voor welke soort woning kies je dan? Ga je je huis volledig in de landelijke stijl inrichten? Of kies je net voor een totaal andere woning zoals ultra modern of trendy? Beide kunnen natuurlijk, maar beide hebben voor- en nadelen. Wij maken je alvast graag wegwijs!

 

Een woning in landelijke stijl

 

Als je een landelijke woning binnenstapt, overvalt je meteen de rust en de zachte kleuren. Er worden voor de inrichting veel natuurlijk materiaal en natuurlijke kleuren gebruikt. Zo zie je bijvoorbeeld veel hout, wollen stoffen, katoenen overgordijnen, natuurstenen vloeren en rieten accessoires. De muren zijn in beige of lichtbruin. De ramen van een landelijke woning zijn meestal vrij klein. Daarom heb je slechts een beperkt zicht op je groene omgeving. Maar geen nood: je huis straalt zoveel rust uit dat je nauwelijks nog nood hebt om groen in huis te halen. Met een paar planten heb je al voldoende. Een open haardvuur of een gezellige kachel voor de winteravonden maakt het plaatje helemaal af.

Landelijk wonen

Wil je tot rust komen in je woning? Dan kun je op het platteland gaan wonen. Maar je kunt ook landelijk wonen door de inrichting van je woning aan te passen.

Een moderne woning midden in het groen

 

Als je kiest voor een moderne of trendy woning op het platteland, dan creëer je een stijlvol contrast. Grote witte muren en grote ramen tot tegen de grond zijn één van de kenmerken van moderne woningen. Je hebt een mooi zicht op de groene omgeving. Binnen lijkt je woning al gauw koel en steriel. Breng daarom veel groen in huis. Zet planten op je terras, tegen het raam aan. Zo lijkt de natuur door te lopen tot binnen in huis. Gebruik in je interieur objecten die een contrast vormen. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen in natuurkleuren. Durf gebruik te maken van hout. Dit versterkt het natuurlijk gevoel in een strakke woning.

Dit vind je misschien ook leuk...