Verschillende woonstijlen

welke woonstijlen zijn er
welke woonstijlen zijn er

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en kiest een woonstijl waar hij zich prettig bij voelt. Dat betekent natuurlijk dat je geen inspiratie mag op doen van verschillende woonstijlen die er al bestaan, integendeel juist. Gelukkig zijn er verschillende woonstijlen waar iemand inspiratie uit kan doen om zijn eigen stijl vanuit daar te ontwikkelen. In deze tekst gaan we een aantal van deze woonstijlen bekijken.

Industriële woonstijl

De eerste daarvan is de industriële woonstijl. Hierbij komen er een aantal punten altijd naar boven. Bijvoorbeeld het materiaal wat gebruikt wordt in de woning. Je kunt hierbij namelijk gebruik maken van staal, metaal, beton en ruw hout. Een combinatie van deze verschillende materialen zal er al snel voor zorgen dat er een geheel industrieel interieur ontstaat. Daarnaast kun je ook kleuren toevoegen om het geheel af te maken. Je kunt hierbij denken aan grijs en wit en daarnaast koele tinten zoals blauw.

verschillende woonstijlen

Deze verschillende soorten woonstijlen kun je toepassen in huis

Moderne stijl

Bij de moderne stijl zien we vaak zwart en wit meer naar voren komen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gladde en strakke materialen en vormen. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer die glimt of aan een glazen of glanzend houten tafel. Ook zien we bijvoorbeeld rechthoekige banken in plaats van ronde banken. Qua accessoires wordt kunst vaak toegevoegd aan een moderne woning en dan om precies te zijn uiteraard moderne kunst.

Landelijke stijl

Ook een bekende en populaire stijl is de landelijke stijl. Hierbij draait het om gezelligheid en knusheid. Vaak wordt er gebruik gemaakt van warme kleuren en dit komt dan ook terug in alle meubels. Denk aan een stoffen bank waar je lekker op kan neerploffen met roze kussens. Ook in de keuken zien we een hoop dezelfde dingen terugkomen zoals gezellige handdoekjes en theedoeken die opgehangen worden om het geheel net wat landelijker te maken. Ook een populaire stijl.

Dit vind je misschien ook leuk...