Wat kan ik met mijn zolder doen?

Bij veel huishoudens is de zolder een plek zonder duidelijke functie. Er kan gewerkt worden, geslapen of het kan gebruikt worden als waskamer. Natuurlijk hangt het ook af van de grootte van de zolder, maar er moet in ieder geval voldoende aandacht aan besteedt worden. Wij lichten een aantal mogelijkheden voor u toe, zodat u de nodige inspiratie op kunt doen.

Ga er werken

Heeft u een eigen onderneming of kunt u vanuit huis werken? Om de efficiëntie te vergroten is het zaak om een rustige omgeving te creëren. Het verbouwen van een zolder en hier een werkkamer van maken is een idee. Zorg ervoor dat het is ingericht naar eigen wensen en behoeften, want u bent natuurlijk de persoon die er veel gebruik van gaat maken. Schaf een airco en een verwarming aan, zodat er te allen tijde gewerkt kan worden. Hiernaast is het zaak om een laptop of computer te hebben, want deze worden bij veel werkzaamheden gebruikt. Met het creëren van een eigen plek is het natuurlijk heerlijk om thuis aan de slag te gaan.

Voldoende ruimte?

Is de zolder van een dermate grootte? Dan is het ook een idee om er twee slaapkamers van te maken of één grote voor uzelf. Het kan een goede plek zijn om de slaapkamer voor de kinderen te bouwen. Zorg er dan voor dat het voldoende is geïsoleerd en dat de ruimte optimaal benut wordt. Schuine daken zorgen er natuurlijk voor dat er minder ruimte beschikbaar is en daarom is het werken in de hoogte een goede oplossing.

Zo kunt u ervoor kiezen om een hoogslaper voor uw kind te kopen en dit te combineren met een plek om te spelen of een bureau. Deze kan er natuurlijk onder worden geplaatst en zo worden er twee dingen op één plek gezet. Praktisch gezien kan het niet beter, toch?

Dit vind je misschien ook leuk...