Hoe water besparen?

vaatwasser

Het nieuwe wonen kan op verschillende manieren gedefinieerd worden. De betekenis van de term kan je onder andere uitleggen als wonen in een woning met mooi interieur en moderne toepassingen. De nieuwste apparaten zorgen ervoor dat alledaagse taken in huis steeds makkelijker worden. Dit is echter niet het enige punt waarop nieuwe de modellen huishoudelijke apparaten alsmaar op verbeteren. Zo worden de apparaten ook steeds zuiniger waardoor je in staat bent om energie en water te besparen. Dit is noodzakelijk om bij te dragen aan een beter milieu en tevens gunstig voor de energierekening die je maandelijks moet betalen. De loodgieter Leidschendam deelt daarom drie huishoudelijke apparaten waarmee je water kunt besparen in huis.

Zuinige vaatwassers

Wanneer je een nieuwe vaatwasser uitkiest dan is het slim om op het energielabel van het apparaat te letten. Hieraan kan je namelijk zien hoe zuinig de vaatwasser met energie en water omgaat. Verder is het ook aan te raden om op te letten of het apparaat de volgende functionaliteiten heeft. De vaatwassers die het minste water verbruiken hebben bijvoorbeeld een functie om het voorspoelen over te slaan, een speciaal zuinig programma en de mogelijkheid om de temperatuur van het water in te stellen.

vaatwasser

Op een vaatwasser kan je veel water besparen. Dit ligt dan aan de zuinigheid van de vaatwasser.

Waterbesparende wasmachines

Volgens de loodgieter Leidschendam verbruikt een gemiddeld huidhouden een grote hoeveelheid water bij het wassen van kleding, handdoeken en dekbedden. Om een besparing van water te realiseren is een waterbesparende wasmachine daarom een vereiste. Ook voor deze huishoudelijke apparaten kan je naar het energielabel kijken hoe zuinig deze met water omgaan. Over het algemeen zijn wasmachines die van voren geladen worden zuiniger met energie en water dan de modellen waarbij de was van boven in de machine wordt geladen.

Toiletten met twee spoelopties

In veel Nederlandse huishoudens is het doorspoelen van een toilet verantwoordelijk voor een groot deel van het waterverbruik. Op dit verbruik kan je daarom potentieel een grote hoeveelheid water besparen. Het probleem is echter dat je niet een spoelbeurt over kan slaan. Dit zou namelijk tot onhygiënische situaties leiden. Toch is er een makkelijke manier waardoor je kunt besparen op dit waterverbruik. Volgens de loodgieter Leidschendam zouden alle huizen minimaal van een toilet met twee spoelopties voorzien moeten worden. Bij deze toiletten kan je boodschappen die makkelijk door te spoelen zijn met minder water wegspoelen.

Dit vind je misschien ook leuk...