Wellness in je eigen badkamer

Wie wil dat nou niet.. een wellness badkamer in je eigen huis! Niet meer naar de sauna m

maar heerlijk thuis blijven van je eigen sauna of stoomcabine genieten. Een van de voordelen van het thuis beschikken van een sauna is dat je zelf alles kan regelen qua temperatuur.

Buitenshuis naar de sauna is natuurlijk ook best fijn maar geuren en stoomstoten kun je nu zelf bepalen.

Kies je voor een sauna dan is de droge warmte heerlijk om ook is af te wisselen door je eigen opgietingen te doen met een geur die jij lekker vindt. Wil je eigenlijk altijd in de stoom zitten dan is een stoomcabine waar je als eerste aan denkt.

Stoomcabine

Een stoomcabine is een ruimte die wel een luchtvochtigheid van 98% kan hebben. De temperatuur is in deze ruimte 40 tot 60 graden Celcius. Door 20 minuten in de vochtige ruimte te verblijven gaan de poriën van je huid open staan en wordt alles gereinigd door het uitzweten. Nadat je gebruik hebt gemaakt van je stoomcabine en lekker hebt gedoucht voel je je weer heerlijk schoon en fris.

Een nadeel van een stoomcabine in je wellness badkamer is dat de spiegels snel beslaan.

Een verwarmde badkamerspiegel is dan geen overbodige luxe.

Verwarmde badkamerspiegel

De condens die na een bad of douche op de badkamerspiegel achterblijft is een bron van ergernis. Vooral de vrouw des huizes wil direct na haar dagelijkse douchebeurt ’s morgens in de spiegel willen kijken.

Er zijn oplossingen om condensvorming te voorkomen door een spiegel met verwarming aan te schaffen in je wellness badkamer.

Hoe ontstaat een beslagen spiegel

Wanneer je een douche neemt of in de stoomcabine zit ontstaat er warmte en vocht. De spiegel is nog koel en daardoor ontstaat condens op de spiegel. Dit is op een simpele manier aan te pakken door een verwarmde spiegel aan te schaffen.

Er zijn verwarmingselementen achter de spiegel gemonteerd die er voor zorgen dat de spiegel opwarmt.

Er ontstaat daardoor geen condens en je kunt direct na stoom of douche beurt gebruik van de spiegel maken.

Wanneer je een wellness badkamer gaat inrichten mag een badkamerspiegel met verwarming niet ontbreken.

Dit vind je misschien ook leuk...