Tips voor kostenbesparing bij keukenrenovatie

Uw keuken renoveren is tegenwoordig modern en valt zeer in de smaak bij de meeste mensen. U creëert een nieuwe look, past een aantal kasten aan of u plaatst een nieuw apparaat, zoals een oven. Het is dan ook niet gek wanneer u heel erg twijfelt tussen een daadwerkelijke renovatie of het plaatsen van een geheel nieuwe keuken. Natuurlijk zijn de kosten daarbij van grote invloed en van groot belang. Het is mogelijk om deze kosten te overleggen met een keukenmonteur, die u dan een algemeen beeld geeft over de financiering van een keukenrenovatie. Maar uiteraard is het belangrijk dat u zelf ook al nadenkt over het besparen van kosten, waar mogelijk. Hier leest u informatie over een keukenrenovatie en een aantal tips over kostenbesparing.

Kostenposten

Bij een keukenrenovatie komen verschillende, vaak grote kosten te pas. De grootste investering gaat uit naar arbeidsuren van de monteur en het materiaal dat u gebruikt voor uw nieuwe keuken. Natuurlijk hangt dit ook weer af van de grootte van de renovatie en het type materiaal, maar u denkt al snel aan een paar honderden of duizenden euro’s om te investeren. Als u bijvoorbeeld uw keukenblok vervangt, is dat een van de grootste kostenposten, omdat een dergelijk aspect veel werk en tijd vergt. Dit geldt ook voor de kastdeuren of de lades, maar wel afhankelijk van het materiaal.

Indien u goedkoper uit wilt zijn, is het handig om de volgende aspecten in acht te nemen. Het verleggen van elektra, het vervangen van kitranden en schilderwerk. Het is bij deze zelfs mogelijk om het zelf aan te passen, waardoor u veel kosten bespaart en het volledig naar uw eigen hand zet. Dit is natuurlijk ook een optie voor andere delen van uw keuken.

Een voorbeeld van een leverancier is Keukenpakhuys, gevestigd in het noorden van het land en gespecialiseerd in keukenrenovatie in Friesland.

Tips

Wanneer u overweegt om uw keuken te renoveren, is het verstandig om u van te voren goed in te lichten bij een monteur. Als u bijvoorbeeld het besparen van kosten belangrijk vindt, omdat u misschien krap bij kas zit, is het slim om slechts een gedeelte van uw keuken aan te passen. U creëert bijvoorbeeld meer licht, door een aantal van uw zwarte lades door witte lades te vervangen. De montage van zulke delen is eenvoudig, snel en goedkoop.

Daarnaast is het tegenwoordig erg gemakkelijk om online alvast een beeld te schetsen van uw keuken. Er zijn op internet veel verschillende sites die u de mogelijkheid bieden om uw keuken te tekenen, zodat u precies weet waar u alle apparaten plaatst en hoe dat eruit ziet. Ook krijgt u dan gelijk nieuwe inzichten, omdat u meerdere opties probeert waar u van tevoren nog niet aan had gedacht.

Dit vind je misschien ook leuk...