De keukenaccessoires die je moet hebben

Het moeilijke aan binnenhuisarchitectuur is dat de trends constant veranderen. Nog geen drie jaar geleden had ik het hipste interieur van mijn buurt, nu zijn er recentelijk een aantal huizen geflipt en lijkt mijn huis ineens meer ouderwets dan ooit. Hoogste tijd dus om mijn huis te pimpen. Ik begin met mijn keuken. Want ook hier zijn allerlei nieuwe trends bijgekomen. En voor de meeste hoef ik nog geen eens mijn keuken te verbouwen, maar slechts wat nieuwe accessoires te kopen. Van een pizzasteen tot een Quooker kraan, alles wordt in dit blog besproken. 

Het beste onder de kranen 

Ooit in een heel ver was het nog een enorme moeite om aan water te komen. Dit werd gehaald bij gezamenlijke punten en werd vervolgens naar huis gebracht. Gelukkig is dat een probleem van het verleden. Tegenwoordig is er geen huis meer te vinden in Nederland waar geen kraan is. Zelfs warm water is eigenlijk nergens een probleem meer sinds iedere kraan staat aangesloten op een CV-ketel. Maar een aantal jaar terug werden er kranen uitgevonden die het leven nog gemakkelijker maakte. Deze nieuwe kranen konden niet alleen warm en koud water, maar ook nog eens net gekookt water uitspuwen. Quooker is een van de bekendste merken die dit concept heeft uitgewerkt. Met deze technologie werd het ineens vele malen makkelijker om je water te koken. Andere merken hebben op dit concept voortgebouwd en kranen zijn nu nog gebruiksvriendelijker dan ooit eerder. Zo kan de Unito kraan je gekoeld, bruisend, kokend en gefilterd water geven. Daarnaast kan het systeem uitgebreid worden naar je eigen wensen. Als klap op de vuurpijl is een Unito kraan heel makkelijk te besturen met een app.

Andere handige keukenaccessoires 

Het fijne aan dergelijke kranen is dat een waterkoker niet meer nodig is, wat natuurlijk enorm veel ruimte bespaart voor andere fijne apparatuur. Er zijn tegenwoordig namelijk een scala aan producten die je leven makkelijker en fijner kunnen maken. Te beginnen met een goed koffiezetapparaat. Waar ik ooit nog een simpele filterkoffie maakte in de ochtend, ben ik nu achter de wonderlijke wereld van goede koffie gekomen. Er zijn allerlei verschillende soorten koffiezetapparaten te vinden. Zo zijn er echt professionele apparaten, met een grinder, vers gemalen koffie en een heel ingewikkeld systeem. Voor degene die het liever wat makkelijker heeft, zijn koffiecups ook enorm in tegenwoordig. Een goedkopere, doch hippe, manier van koffie zetten komt in de vorm van een percolator. Voor wie er liever zijn geld uitgeeft aan goed eten dan aan goede koffie, is er tegenwoordig ook van alles te koop. Een goed voorbeeld is de recente trend van de pizzasteen. Dit zijn stenen die je in je oven kan leggen wanneer je een pizza wil maken. Door de warmte van de steen wordt de pizzabodem heerlijk knapperig. Ook zijn er de laatste jaren op het gebied van barbecues allerlei ontwikkelingen geweest. Van dure kwaliteit barbecues, tot een rookstop. Er is van alles om je vlees een meer rokerige smaak te geven. Voor ieder wat wils dus. Het is dan ook ten zeerste aanraden voor iedereen die zijn keuken en kookkunsten wat wil opknappen om eens naar dergelijke leuke accessoires te kijken. 

Dit vind je misschien ook leuk...